Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Schoox: 5 εκατ. δολ. έχει λάβει συνολικά η ελληνο-αμερικανική εκπαιδευτική startup

Έναν νέο γύρο χρηματοδότησης έλαβε η Schoox, μία εταιρεία η οποία αναπτύσσει εκπαιδευτικό λογισμικό και διαθέτει την έδρα της στο Τέξας και το γραφείο έρευνας και ανάπτυξης στην Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με έγγραφα που κατέθεσε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ την προηγούμενη εβδομάδα και ανέδειξαν τοπικά επιχειρηματικά μέσα, η εταιρεία έλαβε 1 εκατ. δολλάρια από έναν επενδυτή, ο οποίος δεν αναφέρεται.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2012 από τον Λευτέρη Ντουάνογλου και έκανε το “πέρασμά” της στην Αμερική μέσα από τον International Accelerator που έχει δημιουργήσει ο Ελληνοαμερικανός Άγγελος Αγγέλου.

Στο παρελθόν η εταιρεία, σύμφωνα με τις κοινοποιήσεις της στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, έχει λάβει άλλα 2,94 εκατ. δολ. τον Μάιο του 2014, ενώ στα τέλη του 2012 είχε ξεκινήσει με 1 εκατ. δολ., επίσης από επενδυτές που δεν αναφέρονται.

Η Schoox, η ομάδα της οποίας μετρά 23 άτομα (18 Έλληνες), αναπτύσσει λογισμικό για περιεχόμενο εκπαίδευσης και κατάρτισης που χρησιμοποιείται από εταιρείες σε διάφορους τομείς. Σύμφωνα με νούμερα που αναφέρει η εταιρεία, πάνω από 200.000 χρήστες εκπαιδεύονται σε διάφορες θεματικές, ενώ έχουν αναρτηθεί πάνω από 2 εκατ. εκπαιδευτικά βίντεο. Το σύστημα διαχείρισης της Schoox προσφέρει δυνατότητες gamification ώστε να κάνει περισσότερο διασκεδαστική την εκμάθηση και δυνατότητες δεδομένων και στατιστικών αναφορών για όσους δημιουργούν και ανεβάζουν τα μαθήματα. Οι εκπαιδευόμενοι μάλιστα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν τα μαθήματα όχι μόνο μέσω web πλατφόρμας αλλά και mobile εφαρμογής.

 

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις