Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Sympower σηκώνει 22 εκατομμύρια ευρώ με φόντο την ενεργειακή μετάβαση

Η ολλανδική νεοφυής επιχείρηση στοχεύει να έχει επεκταθεί σε 25 χώρες έως το 2025 και να γίνει ηγέτιδα μεταξύ των ανεξάρτητων παρόχων ευέλικτων υπηρεσιών (flexibility services provider) στην Ευρώπη

Η cleatech Startup Sympower, με έδρα το Άμστερνταμ, σήκωσε χρηματοδότηση ύψους 22 εκατ. δολαρίων με στόχο να αναπτύξει υπηρεσίες εξισορρόπησης δικτύου χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Του γύρου χρηματοδότησης ηγήθηκε η Activate Capital με έδρα τη Silicon Valley, ενώ παράλληλα η Expon Capital και οι προηγούμενοι επενδυτές Rubio Impact Ventures, PDENH και Rockstart, επίσης συμμετείχαν στον γύρο. Η εταιρεία είχε σηκώσει 5,2 εκατομμύρια ευρώ σε έναν γύρο σειράς Β ένα χρόνο πριν.

Η γενική αστάθεια που επικρατεί στην Ευρώπη με τα τελευταία γεγονότα και την ενεργειακή κρίση καταδεικνύουν τη σημασία της ενεργειακής ανεξαρτησίας σε μια ολοένα και πιο ασταθή αγορά. Η εταιρεία στοχεύει λοιπόν να συμβάλλει σε πιο σταθερά ενεργειακά δίκτυα διασφαλίζοντας ενεργειακή ανεξαρτησία.

Η Sympower, που ιδρύθηκε το 2015, επιταχύνει την παγκόσμια μετάβαση προς την καθαρή μηδενική κατανάλωση (net zero), δημιουργώντας εξυπνότερα, καθαρότερα συστήματα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Χρησιμοποιώντας την ιδιόκτητη πλατφόρμα λογισμικού της, η Sympower βοηθά στην εξισορρόπηση της προσφοράς και της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας σε όλα τα διεθνή ενεργειακά δίκτυα, προσφέροντας σχεδόν 1GW ευελιξίας στα ενεργειακά δίκτυα σε ολόκληρη την Ευρώπη.

“Δεδομένης της τρέχουσας αβεβαιότητας τόσο στις χρηματοπιστωτικές όσο και στις ενεργειακές αγορές, είμαστε ενθουσιασμένοι που έχουμε εξασφαλίσει περαιτέρω επενδύσεις VC και καλωσορίζουμε τις έμπειρες ομάδες της Activate και της Expon. Η συνεχής εμπιστοσύνη και υποστήριξη των σημερινών επενδυτών μας είναι επίσης ανεκτίμητη καθώς επιταχύνουμε την επέκταση των υπηρεσιών μας σε όλη την Ευρώπη. Αυτό θα συμβάλει στη διευκόλυνση της μετάβασης σε ένα σύστημα καθαρής ενέργειας και θα συμβάλει στην επίλυση βραχυπρόθεσμων προβλημάτων κατά τη διάρκεια της τρέχουσας ενεργειακής κρίσης της ΕΕ.”, δήλωσε ο ιδρυτής και CEO της Sympower, Simon Bushell.

“Τα πρόσφατα γεγονότα στην Ευρώπη καταδεικνύουν τη σημασία της ενεργειακής ανεξαρτησίας σε μια ολοένα και πιο ασταθή αγορά. Η λύση της Sympower συνδέει τους κατανεμημένους ενεργειακούς πόρους με πολύπλοκες λειτουργίες δικτύου, επιτρέποντας την αξιόπιστη και αποτελεσματική μετάβαση των ενεργειακών υποδομών της Ευρώπης.”, ανέφερε ο Anup Jacob, διευθύνων εταίρος της Activate Capital.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις