Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Healthie: «Σήκωσε» 16,5 εκατ. δολ. για να εισάγει την επόμενη γενιά υγειονομικής περίθαλψης

Επικεφαλής του γύρου είναι η Velvet Sea Venturesμ ενώ συμμετείχαν οι Greymatter Capital, Watershed, Builders VC

Η Healthie, εταιρεία που παρέχει μια πλατφόρμα ψηφιακής υποδομής σε εταιρείες ψηφιακής υγείας, έλαβε χρηματοδότηση ύψους 16,5 εκατ. δολαρίων, για να δημιουργήσει το Stripe για την εικονική φροντίδα ασθενών.

Η Healthie ανακοίνωσε μια σειρά A χρηματοδότησης 16 εκατ. δολαρίων με επικεφαλής την Velvet Sea Ventures και συμμετοχή των Greymatter Capital, Watershed, Builders VC και ενός συνδικάτου πελατών. Συνολικά, η εταιρεία έχει συγκεντρώσει 17,9 εκατ. δολάρια και θα χρησιμοποιήσει τα κεφάλαια αυτού του γύρου για να συνεχίσει να αναπτύσσει το λογισμικό της.

Ήδη περισσότεροι από 2.000 οργανισμοί χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες της Healthie και η εταιρεία αποθηκεύει πάνω από 1,3 εκατομμύρια αρχεία ασθενών. Επίσης, παρέχει στους πελάτες της πρότυπα που μπορούν να προσαρμόσουν ώστε να ταιριάζουν στις ανάγκες τους, ενώ επιτρέπει στις εταιρείες να παρέχουν στους χρήστες εικονικές δεσμεύσεις. Επιπλέον, βοηθάει τις εταιρείες υγειονομικής περίθαλψης και τις Startups να χειρίζονται back-office λειτουργίες.

«Αυτό που δημιουργεί η Healthie μοιάζει με τον τρόπο που η Stripe άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο οι εταιρείες ηλεκτρονικού εμπορίου μπορούσαν να πραγματοποιούν πληρωμές στο διαδίκτυο με μία μόνο γραμμή κώδικα», δήλωσε ο Jain σε συνέντευξή του στο TechCrunch. «Και αυτή είναι ουσιαστικά μια πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα, επειδή εξακολουθούμε να είμαστε στην κορυφή της πρώτης περιόδου όσον αφορά το πώς θα είναι η καινοτομία στον τομέα της υγείας τα επόμενα χρόνια».

Οι εταιρείες ψηφιακής υγείας Talkspace και BetterHelp βρίσκονται υπό παρακολούθηση καθώς η Γερουσία εξετάζει πιθανές παραβιάσεις των δικαιωμάτων απορρήτου. Ζητήθηκε από τις εταιρείες να παράσχουν διευκρινίσεις σχετικά με τις πολιτικές συλλογής και κοινής χρήσης δεδομένων τους, μετά από αναφορές ότι οι εταιρείες θα μπορούσαν να μοιράζονται δεδομένα με τη Meta και την Google.

Η Healthie ισχυρίζεται ότι είναι συμβατή με το HIPAA και λέει ότι προσπαθούν να διασφαλίσουν το απόρρητο των δεδομένων. Η εταιρεία είπε ότι παρέχει τα πρότυπα για τα δεδομένα και τη συμμόρφωση με το HIPAA στους πελάτες της προκειμένου να ενημερώνουν τους ασθενείς μια φορά χρησιμοποιώντας τη διεπαφή τους. Ωστόσο, ο τρόπος με τον οποίο ενημερώνεται ένας ασθενής για τις πολιτικές του μπορεί να διαφέρει από κάθε συνεργάτη.

Παρόλο που πολλές εταιρείες στον κλάδο έχουν υιοθετήσει αυτή την πρακτική, οι εταιρείες υγείας μπορούν ακόμα να δημιουργήσουν τα δικά τους συστήματα ηλεκτρονικών αρχείων υγείας. Εταιρείες όπως η Athenahealth, η Centre και η Epic υπάρχουν ήδη στον χώρο, αλλά σύμφωνα με την Jain είναι πολύ «καθοδηγούμενες από ιατρική άποψη και από χρεώσεις». Σύμφωνα λοιπόν με την Jain η Healthie είναι εδώ για να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο παρέχεται η υγειονομική περίθαλψη η οποία βρίσκεται σε δυσμένεια εδώ και καιρό.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις