Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Veremark: Χρηματοδότηση 8,5 εκατ. δολ. για την ψηφιοποίηση της τεχνολογίας πιστοποίησης επαγγελματικών προσόντων 

Η εταιρεία, μέσω της ψηφιακής της πλατφόρμας, στοχεύει να απλοποιήσει τη διαδικασία ελέγχου των επαγγγελματικών  προσόντων των υποψήφιων εργαζομένων σε όλο τον κόσμο 

Η VC Stage 2 Capital ηγήθηκε του γύρου χρηματοδότησης με την υποστήριξη της Samaipata και αρκετών υφιστάμενων επενδυτών, συμπεριλαμβανομένων των Triple Point Ventures , ACF Investors , Vulpes και SOV. Η νέα χρηματοδότηση έρχεται μόλις 9 μήνες μετά τον αρχικό κύκλο εκκίνησης των 2,8 εκατομμυρίων δολαρίων, που ανεβάζει τη συνολική χρηματοδότηση της εταιρείας στα 12,3 εκατομμύρια δολάρια.

Η Λονδρέζικη Veremark  θα χρησιμοποιήσει τα κεφάλαια για να αναπτύξει τη συμμόρφωση των ανθρώπων της και την πλατφόρμα ελέγχου των επαγγγελματικών  προσόντων των υποψήφιων εργαζομένων .Η αγορά αναζήτησης και αξιολόγησης στελεχών και υπαλλήλων υπολογίζεται σε 16 δισ. δολ. ετησίως με ισχυρή συνεχή παγκόσμια ανάπτυξη. Η Startup στοχεύει να απλοποιήσει τη διαδικασία ελέγχου των επαγγγελματικών  προσόντων σε όλο τον κόσμο μέσω της ψηφιακής της πλατφόρμας, προσφέροντας ήδη περισσότερα από 40 είδη ελέγχων σε 150 χώρες.

Η εταιρεία προσφέρει επίσης τη χρήση επαληθευμένων ψηφιακών επαγγγελματικών  προσόντων για να μπορέσουν οι υποψήφιοι να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα σταδιοδρομίας τους χωρίς να απαιτείται έλεγχος κάθε φορά που βρίσκουν μια νέα δουλειά. Συνεργάστηκε με την εμπορική ένωση προσλήψεων που εδρεύει στις ΗΠΑ, Techserve Alliance, για να προσφέρει το Verepass, ένα διαβατήριο καριέρας που περιέχει όλα τα διαπιστευτήρια ενός υποψηφίου.

Η εταιρεία έχει βασικούς κόμβους στο Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ, την Αυστραλία, τη Σιγκαπούρη, την Ινδία και τις Φιλιππίνες και θα επεκταθεί με τη νέα χρηματοδότηση  στην Ευρώπη και την Ασία. Σύμφωνα με την εταιρεία, τα μηνιαία έσοδά της έχουν αυξηθεί κατά 300% από τον Σεπτέμβριο του 2021 τόσο μέσω άμεσων πωλήσεων όσο και μέσω συνεργασιών. Η βάση πελατών της Veremark περιλαμβάνει εταιρείες όπως οι Wise, ComplyAdvantage, PepsiCo και BCG.

“Η πλατφόρμα μας είναι εύκολη στη χρήση. Για τις μικρές εταιρείες, η Veremark εξαλείφει την πολυπλοκότητα των διασυνοριακών ελέγχων. Για τις μεγάλες εταιρείες, παρέχουμε μια ενιαία πλατφόρμα που βοηθά στη διαχείριση του παγκόσμιου κατανεμημένου εργατικού δυναμικού. Για τον υποψήφιο, η διαδικασία είναι ομαλή, ανώδυνη και του επιτρέπει να κατέχει τα δεδομένα του.”, δήλωσε ο Daniel Callaghan, CEO της Veremark.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις