Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Εξαγορά Twitter: Ακόμα μια χαμένη μάχη για τον Elon Musk

Η δικαστής Kathaleen McCormick, αφού άκουσε τους δικηγόρους και των δύο πλευρών απάντησε με ένα ηχηρό «όχι» στις παράλογες απαιτήσεις του μεγιστάνα

Οι εξελίξεις δεν σταματούν στην υπόθεση TwitterElon Musk, με την πρόθεση του μεγιστάνα να εξαγοράσει την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης να καταλήγει σε… δικαστική διαμάχη!

Η δικαστής Kathaleen McCormick, αφού άκουσε τους δικηγόρους του CEO της Tesla, αλλά και του Twitter, απάντησε με ένα ηχηρό «όχι» στην «παράλογα ευρεία» απαίτηση του Musk να του παραδοθούν «όλα τα δεδομένα κάθε ημέρας για τρία χρόνια, που έχει αποθηκεύσει το Twitter για κάθε έναν από τους περίπου 200 εκατομμύρια λογαριασμούς ημερήσιων χρηστών».

Με αυτό τον τρόπο η δικαστής κατάφερε να καταρρίψει κάθε προσπάθεια του Musk που έκανε προκειμένου να αποδείξει ότι η εφαρμογή κατακλύζεται από bots και ότι τα στατιστικά στοιχεία που έλαβε από το Twitter στο πλαίσια της εξαγοράς ήταν «μαγειρεμένα».

Αναλυτικά η απόφαση της Kathaleen McCormick, εδώ

Το Twitter δυσκολεύεται να ποσοτικοποιήσει το βάρος της απαίτησης αυτής, επειδή κανείς με σώας τας φρένας δεν έχει προσπαθήσει ποτέ να αναλάβει τέτοια προσπάθεια. Περιττό να πω πως το Twitter επέδειξε πως ένα τέτοιο αίτημα είναι ανέφικτο.

Η δικαστής αποφάσισε ωστόσο να υποχρεώσει το Twitter να παραδώσει τα δεδομένα 9.000 λογαριασμών από το τέταρτο τρίμηνο του 2021, ενώ η εταιρεία πρέπει να δώσει στην ομάδα του Musk πληροφορίες για το πώς διάλεξε αυτούς τους 9.000 λογαριασμούς.

Θα πρέπει επίσης να παραδώσει «ένα επιπλέον μικρό κομμάτι δεδομένων από την βάση δεδομένων ελέγχων – έγγραφα που αφορούν τα σημεία-κλειδιά που έχει εντοπίσει η ομάδα του Musk, ανεξαρτήτως αν αυτά τα έγγραφα περιέχονται στους λογαριασμούς ημερησίων χρηστών».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις