Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Με το βλέμμα στην Electronic Arts η Amazon

Η μεγάλη εξαγορά, αν και αποτελεί ακόμα φήμη, δύναται να αλλάξει ριζικά τε δεδομένα στην βιομηχανία του gaming

Τον τελευταίο καιρό έχουν ακουστεί διάφορα γύρω από την υποτιθέμενη εξαγορά της Electronic Arts από την Amazon.

Η πρόσφατη εξέλιξη, όπως μεταδόθηκε από πηγές του CNBC, η Amazon δεν πρόκειται να καταθέσει πρόταση για την Electronic Arts, όπως αναφέρει ο ρεπότερ David Faber: «Άτομα που γνωρίζουν εκ των έσω τι πραγματικά συμβαίνει δήλωσαν πως “δεν τρέχει τίποτα”». 

 


Πάντως, παρά την πληροφορία που κυκλοφορεί στα media, σύμφωνα με πηγές του ForTheWin της USAToday, αλλά και του GLHF, η Amazon θα ανακοινώσει σύντομα μέσα στην ημέρα την εξαγορά της Electronic Arts, της εταιρείας που φημίζεται για τα παιχνίδια-σταθμός, όπως FIFA, Need For Speed, Madden, Apex Legends και πολλών ακόμη τίτλων.

Το ρεπορτάζ αναφέρει πως εδώ και καιρό ακούγοντας φήμες περί εξαγοράς της ΕΑ από κάποια εταιρεία-κολοσσό, με την Apple, Disney και την Amazon να είναι οι κύριοι υποψήφιοι.

Να θυμίσουμε πως το χαρτοφυλάκιο της Electronic Arts περιλαμβάνει τεράστια videogame franchise όπως των Dead SpaceDragon Age, αλλά και του Mass Effect, για το οποίο η Amazon έχει ανακοινώσει ότι ετοιμάζει τηλεοπτική live-action σειρά για την υπηρεσία Amazon Prime Video. Επομένως γίνεται αντιληπτό πως δένουν οι σχέσεις μεταξύ των δύο εταιριών.

Τον τελευταίο καιρό οι εξαγορές εταιριών στο gaming διαδέχονται η μία την άλλη.

Η Take-Two αγόρασε τη Zynga ρίχνοντας 13 δισ. δολ., έπειτα η Microsoft ανακοίνωσε την εξαγορά-μαμούθ της Activision των Call of Duty για 70 δισ. δολ. (μια εξαγορά που περιμένει να εγκριθεί ωστόσο), ενώ και το PlayStation αγόρασε τη Bungie του Destiny για 4 δισ. δολ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις