Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Αποχώρηση «βόμβα» από την Alibaba – Βουτιά 3,5% για την μετοχή

Η κίνηση αυτή προκάλεσε έκπληξη, καθώς ο Daniel Zhang είχε αποχωρήσει από τη θέση του προέδρου και CEO του Ομίλου τον περασμένο Ιούνη για να επικεντρωθεί στις υπηρεσίας Cloud

«Βουτιά» της τάξης του 3,5% σημείωσε η μετοχή της Alibaba μετά την αποχώρηση του Daniel Zhang από τη θέση του CEO για το τμήμα cloud της εταιρείας.

Η κίνηση αυτή προκάλεσε μεγάλη έκπληξη στην αγορά, καθώς έχουν περάσει μόλις λίγοι μήνες από τότε που ο Zhang αποχώρησε από τη θέση του προέδρου και CEO του Alibaba Group με σκοπό να επικεντρωθεί στη μονάδα πληροφοριών cloud.

Ο Eddie Wu, ο οποίος επρόκειτο να αντικαταστήσει τον Zhang ως Διευθύνων Σύμβουλος και διευθυντής του Alibaba Group από τον Σεπτέμβριο, θα ασκήσει προσωρινά καθήκοντα πρόεδρου και CEO και της επιχείρησης cloud, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας.

«Το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας μας εκφράζει τη βαθύτατη εκτίμησή του στον κ. Zhang για τη συνεισφορά του στον Όμιλο Alibaba τα τελευταία 16 χρόνια», ανέφερε χαρακτηριστικά η Alibaba στην ανακοίνωση της.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Zhang ήταν Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Alibaba από το 2015 και πρόεδρος του ομίλου από το 2019.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις