Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Prometheus: Pre-seed επένδυση από την Genesis Ventures

Η Prometheus Technologies έχει ως στόχο να κάνει disrupt στον κλάδο διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων

 

Η Prometheus Technologies, μία fintech πρώιμου σταδίου με έδρα τη Silicon Valley, την Αθήνα και τη Μάλτα με σκοπό να κάνει disrupt στον κλάδο διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων μέσω της εξατομίκευσης, ανακοίνωσε μια pre-seed επένδυση από την Genesis Ventures, το επενδυτικό κεφάλαιο που συν-επενδύει με επενδυτικούς αγγέλους (angel co-investment fund) και παρέχει κεφάλαιο και πρακτική υποστήριξη σε ιδρυτές Startups αρχικού σταδίου στην Ελλάδα, τη ΝΑ Ευρώπη και την ανατολική Μεσόγειο.

Η Prometheus, που ιδρύθηκε το 2020 στην Καλιφόρνια, βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη και παρέχει εξατομικευμένες επενδύσεις ESG και Impact χρησιμοποιώντας τεχνικές μηχανικής μάθησης για τη γενιά Άλφα.

Οι λύσεις που βασίζονται στη μηχανική μάθηση, όπως αυτή της Prometheus, μπορούν να βοηθήσουν τους επενδυτές να προσαρμόσουν τα χαρτοφυλάκιά τους για να ανταποκριθούν σε ταραχώδεις αγορές.

Η αποστολή της Prometheus είναι να επιτρέψει σε όλους να έχουν πρόσβαση σε επένδυση υψηλής απόδοσης, με γνώμονα την τεχνητή νοημοσύνη, η οποία προηγουμένως ήταν διαθέσιμη μόνο σε αμοιβαία κεφάλαια αντιστάθμισης κινδύνου και άτομα υψηλής καθαρής αξίας. Η πλατφόρμα Prometheus επιτρέπει επίσης στους χρήστες να επενδύουν σύμφωνα με τις προσωπικές τους αξίες, διασφαλίζοντας ότι οι επενδύσεις τους χρησιμοποιούνται για να κάνουν θετικές αλλαγές στον κόσμο και ποσοτικοποιεί τον αντίκτυπο των επενδυτικών τους επιλογών στην κοινωνία και τον κόσμο γενικότερα.

Η ηγεσία της Prometheus, οι επενδυτές και οι σύμβουλοί είναι έμπειροι επαγγελματίες διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων. Πολλοί από αυτούς είναι πρώην Aberdeen Asset Management και η ομάδα πρωτοπορεί στις επενδύσεις μηχανικής μάθησης.

Η Prometheus παρέχει τη λύση του μέσω συνεργατών – συνήθως τραπεζών, ψηφιακών μεσιτών, ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών παρόχων – επιτρέποντάς τους το plug & play ( τοποθέτηση και άμεση λειτουργία) για επενδυτικές λύσεις θεσμικού επιπέδου για τους πελάτες τους στις υπάρχουσες εφαρμογές και πλατφόρμες τους. Οι συνεργάτες απολαμβάνουν ταχύτερο χρόνο διάθεσης στην αγορά, νέα ροή εσόδων, ευκαιρίες cross-selling πωλήσεων και μειωμένο κίνδυνο και κόστος απόκτησης πελατών.

Η γενιά Άλφα που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη σε συνδυασμό με τη δυνατότητα του χρήστη να επενδύσει σύμφωνα με τις αξίες του και να μετρήσει τον επενδυτικό του αντίκτυπο είναι ένα game changer στην αγορά των λιανικών επενδύσεων.”, δήλωσε ο Στέργιος Αναστασιάδης, Γενικός Εταίρος της Genesis Ventures.

Ο Angel Investor Νίκος Μπαλτάς, Διευθύνων Σύμβουλος της Goldman Sachs και επισκέπτης ερευνητής στο Imperial College Business School προσθέτει: «Οι λύσεις που βασίζονται στη μηχανική μάθηση, όπως ο Προμηθέας, μπορούν να βοηθήσουν τους επενδυτές να προσαρμόσουν τα χαρτοφυλάκιά τους για να ανταποκριθούν σε ταραχώδεις αγορές.”

Ο Γρηγόριος Παπαμανουσάκης, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Prometheus Technologies, λέει: «Ο κόσμος της διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων αποτελεί εδώ και καιρό προνόμιο των μεγάλων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων. Μέσω της λύσης μας, οραματιζόμαστε τον επαναπροσδιορισμό της εξατομίκευσης στη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων και, μέσω των συνεργατών μας, την παροχή θεσμικών επενδύσεων σε πελάτες λιανικής για πρώτη φορά».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις