Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Spinout Factory: Ενισχύει τη δημιουργία Α-Ζ startups για λογαριασμό μεγάλων Ελληνικών εταιρειών

Από την ίδρυσή της η Startup Pathways έθεσε ως βασικό στόχο τη σύνδεση των corporations με τις startups, δημιουργώντας την πιο δυναμική κοινότητα early stage startups και scale up companies στην Ελλάδα. Την κοινότητα αυτή επεκτείνει και διατηρεί μέσω των υψηλής ποιότητας εκπαιδεύσεων, συμβουλευτικών υπηρεσιών και καινοτόμων λύσεων για τις startups αλλά και των υπηρεσιών Community Building για μεγάλα corporations. Η Spinout Factory δημιουργήθηκε για να ενισχύσει τη δημιουργία Α-Ζ startups για λογαριασμό μεγάλων Ελληνικών εταιρειών.

Μια νέα καινοτόμος υπηρεσία έρχεται να ενισχύσει περαιτέρω το όφελος που αντλούν τα δύο οικοσυστήματα το ένα από το άλλο μέσω της Startup Pathways. Η Spinout Factory είναι μια νέα εταιρεία στην οποία η Startup Pathways συμμετέχει ως βασικός εταίρος και δημιουργός της αρχικής ιδέας, με ένα μοναδικό και καινοτόμο στόχο: Η A-Z δημιουργία startups για λογαριασμό μεγάλων ελληνικών εταιρειών!

Στόχος είναι τα μεγάλα corporations να αντλήσουν την τεχνογνωσία και το δίκτυο της Startup Pathways ώστε να ιδρύσουν με ελάχιστο κόπο και χρόνο δικές τους έτοιμες startups, αξιοποιώντας έτσι εμπορικά και επιχειρηματικά την πολύτιμη υφιστάμενη τεχνογνωσία τους, τις πατέντες που έχουν ήδη κατοχυρώσει ή θέλουν να κατοχυρώσουν, και ταλαντούχο προσωπικό της εταιρείας.

Η Spinout Factory αναλαμβάνει να δημιουργήσει την ομάδα της spinout (1), τη νομική μορφή και τις προϋποθέσεις όπως την κατοχύρωση πατέντας εάν υπάρχει (2), να εκπονήσει ένα βιώσιμο business plan (3) και να διασφαλίσει τους πόρους (4), ενώ αναλαμβάνει και το coaching της ανάπτυξης της ομάδας (5) ώστε οι νέες spinouts να μπουν άμεσα σε διαδικασία scale up και πώλησης προϊόντων. Ενισχύεται, έτσι, πρακτικά το ελληνικό οικοσύστημα με ελληνικά κεφάλαια και με την ενεργή συλλογική συμμετοχή της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας.

Πρακτικά, κάθε corporation που εφαρμόζει μία επιτυχημένη εσωτερική διαδικασία, έχει ανακαλύψει ένα νέο προϊόν ή μία νέα υπηρεσία εσωτερική ή εξωτερική που μπορεί να κυκλοφορήσει ως προϊόν ή υπηρεσία στην αγορά, μπορεί να μετατραπεί άμεσα σε μία spinout πριν ο ανταγωνισμός απλά την αντιγράψει.

Σημειώνεται ότι κατά τη διαδικασία ίδρυσης των spinouts υλοποιείται scouting υφιστάμενων startups για συγχώνευση ή απορρόφηση, αναζήτηση προσωπικού σε έμπειρους founders του οικοσυστήματος καινοτομίας, assessment ταλέντων από υφιστάμενο προσωπικό της εταιρείας, άντληση κεφαλαίων από τη μητρική εταιρεία, κρατικές ενισχύσεις και Venture Capitals, ενώ μέρος των παραπάνω υπηρεσιών μπορεί να σχεδιαστεί και σε αρμονική συνεργασία με τα αντίστοιχα τμήματα της εταιρείας εάν πρόκειται για μεγάλα corporations.

Σημειώνεται ότι τα Startup Schools και το Social Sustainable Entrepreneurship Accelerator που διοργανώνει σε συνεργασία με τη Microsoft, τα Digital Marketing Bootcamps που έρχονται σε συνεργασία με την Google, τα Startup Scouting Services και τα Idea Hackathons για Corporations, είναι μερικές μόνο από τις ενέργειες διασύνδεσης των corporations με τα startups που μετρά η Startup Pathways στο ενεργητικό της από την στιγμή της ίδρυσής της.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις