Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Olive Challenge: Έως τις 7/2 οι αιτήσεις για τον διαγωνισμό καινοτομίας

Λίγες μέρες έμειναν μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων για τον δεύτερο Διαγωνισμό Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας για τον ελαιοκομικό τομέα, Olive Challenge. Έως την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου, νέες και νέοι κάθε ηλικίας (18 και άνω) μπορούν να στείλουν την ιδέα τους στον Διαγωνισμό και να διεκδικήσουν τη διάκρισή τους.

Κύριος στόχος του Διαγωνισμού είναι η ανάπτυξη και η αναβάθμιση του ελαιοκομικού τομέα, μέσω της εισαγωγής της καινοτομίας, της βιώσιμης ανάπτυξης και της νεοφυούς επιχειρηματικότητας. Η Πρωτοβουλία Olive Challenge σχεδιάσθηκε με σκοπό να συμβάλει στη δημιουργία νέων υπηρεσιών και προϊόντων, στη σύνδεση της παραγωγής ελαιολάδου και ελιάς με τις τεχνολογικές εξελίξεις, στην αύξηση θέσεων εργασίας, στη διάδοση και ενίσχυση πρακτικών βιώσιμης επιχειρηματικότητας στον τομέα, στην περαιτέρω ενίσχυση της εξωστρέφειας του ελαιολάδου & της επιτραπέζιας ελιάς και στην ανάπτυξη συνεργειών και ενδοτομεακής συνεργασίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον πρώτο Διαγωνισμό OLIVE CHALLENGE κατατέθηκαν 40 ιδέες εκ των οποίων οι 10 διακρίθηκαν και ολοκλήρωσαν τη φάση της Επώασης, η οποία διήρκεσε 6 μήνες.

Το χρονοδιάγραμμα του φετινού Διαγωνισμού προβλέπει την κατάθεση αιτήσεων συμμετοχής έως τις 7/2/2020, την αξιολόγηση των προτάσεων 10-14/2/2020, το pitching – προετοιμασία των συμμετεχόντων οι οποίοι θα διακριθούν 17/2-5/3/202, το DEMO DAY στις 8/3/2018 και την επώαση 1/4/2020-31/10/2020.

Για να δηλώσετε συμμετοχή στον διαγωνισμό, πατήστε εδώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις