Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Zepz: Η fintech unicorn απολύει το 26% των εργαζομένων της

Ο περικοπές αναμένεται να επηρεάσουν κυρίως τις ομάδες εξυπηρέτησης πελατών και μηχανικών

420 εργαζομένους ετοιμάζεται να απολύσει ο όμιλος μεταφοράς χρημάτων, Zepz, καθώς ο χρηματοοικονομικός τομέας αντιμετωπίζει πολλές προκλήσεις εξαιτίας των δύσκολων μακροοικονομικών συνθηκών που επικρατούν διεθνώς.

Πιο συγκεκριμένα, η βρετανική fintech unicorn άρχισε να ενημερώνει τους υπάλληλους για τις απολύσεις τη Δευτέρα. Η Zepz, η οποία έχει υπό την κατοχή της τις WorldRemit και Sendwave, απασχολεί περίπου 1.600 εργαζόμενους, με τις περικοπές να αφορούν το 26% περίπου του δυναμικού της.

Ο περικοπές αναμένεται να επηρεάσουν κυρίως τις ομάδες εξυπηρέτησης πελατών και μηχανικών.

Η Zerp έχει την έδρα της στο Λονδίνο, αλλά έχει παρουσία σε πολλές πόλεις ανά τον κόσμο, ενώ μετρά πάνω από 11 εκατομμύρια χρήστες σε 150 χώρες.

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερο από έναν χρόνο που η εταιρεία προχωρά σε περικοπές, καθώς τον Ιούνιο του 2022 είχε απολύσει περίπου το 5% του εργατικού δυναμικού της.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Zepz, Μαρκ Λίναρντ, ανέφερε ότι η εταιρεία έλαβε την απόφαση να μειώσει τον αριθμό των εργαζομένων της λόγω της ανάγκης εξορθολογισμού της δομής της.

«Κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους εξετάσαμε σοβαρά πώς να βελτιστοποιήσουμε τον οργανισμό ώστε να εξασφαλίσουμε μακροπρόθεσμη επιτυχία για την επιχείρηση», δήλωσε ο ίδιος.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις