Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Mastercard CE Fintech Forum 2023: Ένα μοναδικό ταξίδι ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία

Με τον τελικό του Βερολίνου και μεγάλη νικήτρια την ισραηλινή Kipp, ολοκληρώθηκε ο κύκλος των ευρωπαϊκών εκδηλώσεων Mastercard CE Fintech Engage, ανοίγοντας τον δρόμο για μελλοντικούς ηγέτες στον κόσμο του επιχειρείν.

Στις 13 και 14 Ιουνίου, λίγους μήνες μετά την εκδήλωση Mastercard Fintech Engage της Αθήνας, την αυλαία της ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας της Mastercard έκλεισε το Mastercard CE Fintech Forum 2023 στο Βερολίνο, σε μία 2ημερη εκδήλωση που συγκέντρωσε περισσότερους από 60 κορυφαίους ομιλητές του ευρωπαϊκού οικοσυστήματος fintech, αλλά και τους 6 φιναλίστ του διαγωνισμού Fintech της Κεντρικής Ευρώπης, για τον μεγάλο τελικό του Mastercard CE Fintech Award 2023.

Το 2022 και το 2023, η Mastercard, στο πλαίσιο της σειράς Mastercard CE Fintech Engage, ανέδειξε τοπικές νεοφυείς επιχειρήσεις μέσω διαγωνισμών pitching σε 3 κομβικές Ευρωπαϊκές πόλεις: Αθήνα, Βερολίνο και Πράγα, αναδεικνύοντας ανάμεσα από 700 Ευρωπαϊκές Fintechs, 6 κορυφαίους νικητές. Οι φιναλίστ συμμετείχαν στον μεγάλο τελικό του Ιουνίου στη Γερμανική πρωτεύουσα, διεκδικώντας μια θέση στο «Mastercard Start Path» το παγκόσμιο πρόγραμμα της Mastercard για νεοφυείς επιχειρήσεις. Μεγάλη νικήτρια του τελικού Mastercard CE Fintech Award 2023, η ισραηλινή Kipp, η οποία είχε διακριθεί στην πρώτη θέση με το Βραβείο Κριτών στην εκδήλωση Mastercard CE Fintech Engage της Αθήνας! Ο Chanan Levy, συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Kipp δήλωσε σχετικά, «Είμαστε ενθουσιασμένοι που κερδίσαμε την πρώτη θέση και είμαστε ευγνώμονες για τους πελάτες, τους συνεργάτες και τους επενδυτές μας που μας συνοδεύουν στην αποστολή μας να εγκρίνουμε περισσότερες πληρωμές με κάρτα, προσφέροντας μία ανώτερη εμπειρία πελάτη. Ανυπομονούμε για την συμμετοχή μας στο Start Path της Mastercard! Πρόκειται για ένα πρόγραμμα μεγάλου κύρους που θα μας βοηθήσει να ενισχύσουμε το έργο μας, ώστε να διευκολύνουμε τη συνεργασία σε πραγματικό χρόνο μεταξύ εμπόρων και εκδοτών καρτών».

Ποια είναι η μεγάλη νικήτρια
Πρόκειται για μια εταιρεία με «καταγωγή» από το Ισραήλ, ιδρυθείσα από τους Chanan Lavi και Nir Levy, η οποία προσφέρει λύσεις βασισμένες σε τεχνητή νοημοσύνη που συνδέουν εμπόρους με τράπεζες που εκδίδουν κάρτες ώστε να εγκρίνονται περισσότερες συναλλαγές με κάρτα, βελτιώνοντας έτσι την εμπειρία του πελάτη και αυξάνοντας τα έσοδα τόσο για τους εμπόρους όσο και τις τράπεζες.

Με λίγα λόγια, βοηθά τις τράπεζες που εκδίδουν κάρτες και τους εμπόρους να εγκρίνουν περισσότερες αγορές, προκειμένου να αυξήσουν τους ικανοποιημένους κατόχους καρτών και τα έσοδα. Η Kipp, ακολουθώντας πάντοτε την εξέλιξη της τεχνολογίας και προσπαθώντας να αξιοποιήσει την τεχνητή νοημοσύνη στο έπακρο, ελαχιστοποιεί τις απορρίψεις συναλλαγών και ενισχύει την ικανοποίηση όλων, μεγιστοποιώντας το κέρδος. Η εταιρεία, μέχρι στιγμής έχει συγκεντρώσει 12,5 εκατομμύρια δολάρια από κορυφαίους επενδυτές επιχειρηματικών συμμετοχών όπως οι TLV Partners, Entree Capital, Augmentum Fintech , IZBA Ventures και R-Squared Ventures.

Οι Ευρωπαϊκές εκδηλώσεις Mastercard CE Fintech Engage
Μετά και από την τελική εκδήλωση στο Βερολίνο, ολοκληρώνονται με τον πλέον εμφατικό τρόπο οι ευρωπαϊκές εκδηλώσεις Mastercard CE Fintech Engage, οι οποίες έδωσαν τη δυνατότητα σε μια σειρά από startups να αναδειχθούν, να δικτυωθούν αλλά και να παρουσιάσουν το προϊόν και τις υπηρεσίες τους. Φυσικά όλα αυτά θα ήταν αδύνατα χωρίς τη δέσμευση της Mastercard και την ουσιαστική στήριξη των νεοφυών επιχειρήσεων του κλάδου μέσω του StartPath προγράμματός της. Πρόκειται για το παγκόσμιο πρόγραμμα της Mastercard για νεοφυείς επιχειρήσεις εξάμηνης διάρκειας, που τις βοηθά να επισπεύσουν τον τρόπο που αλλάζουν τον κόσμο. Όλες οι εταιρείες που συμμετέχουν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, έχουν τη δυνατότητα να αλληλεπιδράσουν με συνεργάτες στο παγκόσμιο οικοσύστημα τραπεζών και εμπόρων της Mastercard, όπως επίσης και με κορυφαία τεχνολογία και ψηφιακούς παίκτες για να προσφέρουν καινοτόμες λύσεις σε ανθρώπους και επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο, προκειμένου να επαναπροσδιορίσουν τον τρόπο με τον οποίο ζούμε, εργαζόμαστε και ψωνίζουμε.

Τα οφέλη για τις fintech που συμμετέχουν στο StartPath
Τα οφέλη του StartPath είναι ποικίλα και ξεκινούν από την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών και την μετάδοση τεχνολογίας και τεχνογνωσίας, με τελικό προορισμό την έκθεση των εταιρειών που εισάγονται στο πρόγραμμα στο παγκόσμιο δίκτυο πελατών και συνεργατών της Mastercard, δημιουργώντας ευκαιρίες συνεργασίας. Η Mastercard αποτελεί μία εταιρεία που ξεχωρίζει για την καινοτομία στο χώρο των πληρωμών, στο blockchain, στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, ενώ μοιράζεται αυτή την εμπειρία και γνώση με όλες τις φιλόδοξες εταιρείες που συμμετέχουν στο
StartPath. Όλα αυτά συνθέτουν ένα πολύ δυνατό πακέτο που δίνει ουσιαστική ώθηση σε όποια καινοτόμα fintech μοιράζεται το ίδιο όραμα και θέλει να αναπτυχθεί και τελικά να εισαγάγει περισσότερους ανθρώπους στην ψηφιακή οικονομία, δηλαδή σε μία οικονομία χωρίς αποκλεισμούς.

Είναι δεδομένο πως ο κλάδος του Fintech αποτελεί έναν πολλά υποσχόμενο κλάδο, ο οποίος έχει γνωρίσει ταχύτατη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, αποτελώντας τον πυρήνα του επενδυτικού ενδιαφέροντος στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Το Mastercard Fintech Engage αποτελεί ένα υψίστης σημασίας γεγονός, στο οποίο αναδεικνύονται οι πλέον καινοτόμες ιδέες στον χρηματοοικονομικό κλάδο. Το πιο σημαντικό είναι η διαρκής και αμέριστη στήριξη των νέων επιχειρήσεων και το συνεχές όραμα εισροής όλο και περισσότερων ανθρώπων στον κόσμο της τεχνολογίας και ειδικότερα της ψηφιακής οικονομίας, η οποία αναπτύσσεται ταχύτατα και αναμένεται να τραβήξει τα βλέμματα στο μέλλον.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις