Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Revolut έφτασε τους 1 εκατομμύριο χρήστες στην Ελλάδα

Η Ελλάδα αποτελεί πλέον μία από τις χώρες με τη μεγαλύτερη διείσδυση στην αγορά, αλλά και μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές για τη Revolut στην Ευρώπη.

H Revolut, μια από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές Fintech Startups στον κόσμο, με περισσότερους από 40 εκατομμύρια πελάτες παγκοσμίως και 25 εκατομμύρια μόνο στην Ευρώπη, αριθμεί πλέον 1 εκατομμύριο πελάτες στην Ελλάδα! Πρόκειται για ένα σημαντικό ορόσημο σύμφωνα με την εταιρεία, μια και πάνω από 1 στους 10 Έλληνες διαθέτει λογαριασμό στη Revolut σήμερα.

Με αφορμή αυτό το ορόσημο μιλήσαμε με τον Ignacio Zunzunegui, Επικεφαλής Ανάπτυξης στη Νότια Ευρώπη, ο οποίος βρέθηκε στην Ελλάδα με αφορμή αυτό το σημαντικό milestone.

“H  Ελλάδα βρίσκεται στις δυο πρώτες θέσεις με τις 10 ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές για τη Revolut, ενώ αποτελεί επίσης μία από τις αγορές με τους περισσότερους χρήστες στην Ευρώπη. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που βλέπουμε ότι οι Έλληνες αναζητούν καινοτόμους τρόπους για την καθημερινή διαχείριση των χρημάτων τους, αναγνωρίζοντας την προστιθέμενη αξία που προσφέρει η τεχνολογία”, δήλωσε ο Ignacio Zunzunegui,

Όπως χαρακτηριστικά μας ανέφερε, η μεγαλύτερη ανάπτυξη χρηστών συνέβει τα τελευταία τρία χρόνια και ειδικά το 2023, όπου από τους 700.000 χρήστες σχεδόν η Revolut έφτασε τους 1 εκατομμύριο σήμερα και όλα αυτά με οργανική ανάπτυξη αλλά και μέσω των επι πληρωμή κινήτρων σύστασης φίλων και γνωστών.
Το ηλικιακό προφίλ των χρηστών είναι 25-35 ετών και χρησιμοποιούν την κάρτα της Revolut και τον λογαριασμό IBAN για όλες τις καθημερινές τραπεζικές χρήσεις, όπως πληρωμές (ανέπαφες και σε wallet), μοίρασμα λογαριασμών σε εξόδους με φίλους αλλά και αιτήματα αποστολής χρημάτων, παρακολούθηση καθημερινών και μηνιαίων προϋπολογισμών αλλά και εύκολη έκδοση καρτών μιας χρήσης.
Οι πελάτες της Revolut μπορούν επίσης να στέλνουν και να λαμβάνουν άμεσα χρήματα, SEPA Instant, χωρίς προμήθεια, σε όλη την Ευρώπη και να ξοδεύουν και να μετατρέπουν χρήματα σε πάνω από 30 νομίσματα με ανταγωνιστικές τιμές, καθώς και να αποταμιεύουν χρήματα πλέον.
Σε αυτό το σημείο, αξίζει να σημειωθεί ότι το 2023, ο αριθμός των συναλλαγών με κάρτα αυξήθηκε κατά 67% συγκριτικά με το 2022, ενώ ο αριθμός των χρηματικών μεταφορών (μεταξύ φίλων στην εφαρμογή, αλλά και των τραπεζικών μεταφορών) σημείωσε αύξηση κατά 107%.

H πορεία της Revolut στην Ελλάδα και η “σημαντική” εποπτευόμενη τράπεζα από την EKT

“Το 2018, όταν λανσάραμε τη δραστηριότητά μας στην Ελλάδα, η Revolut ήταν πρωτοπόρος με πάνω από 60.000 πελάτες που είχαν ανακαλύψει ήδη την εφαρμογή, πριν ακόμη μπούμε επίσημα στην ελληνική αγορά. Έξι χρόνια αργότερα, είμαστε η χρηματοοικονομική εφαρμογή με τα περισσότερα downloads στη χώρα και 1 εκατομμύριο πελάτες. Κατά τη διάρκεια αυτών των ετών έχουμε φέρει δεκάδες νέα χρηματοοικονομικά προϊόντα και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να καινοτομούμε στον τραπεζικό τομέα.” ανέφερε ο Ignacio, και σήμερα, χάρη στη λιθουανική τραπεζική της άδεια, έχει τραπεζική ιδιότητα και λειτουργία σε όλο τον ΕΟΧ. Πλέον, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) την κατατάσσει ως «σημαντική» εποπτευόμενη τράπεζα στην Ευρωζώνη με ότι αυτό συνεπάγεται σε επίπεδο ασφάλειας και κεντρικού ελέγχου.

Αποταμιευτικοί λογαριασμοί με 1.000.000 χρήστες στην Ευρώπη

Τον Σεπτέμβριο του 2023, η Revolut λάνσαρε στην Ελλάδα τους Ευέλικτους Λογαριασμούς, ένα προϊόν που δημιουργήθηκε για τους πελάτες που θέλουν να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις αποταμιεύσεις τους σε περιόδους που το κόστος ζωής αυξάνεται συνεχώς. Πρόκειται για μια ευέλικτη λύση αποταμίευσης, χάρη στην οποία οι πελάτες μπορούν να προσθέτουν και να αποσύρουν κεφάλαια ανά πάσα στιγμή χωρίς χρεώσεις, αλλά και να κερδίζουν τόκους καθημερινά από 3,11 εως 3,96%. Η συγκεκριμένη υπηρεσία προσφέρεται σε συνεργασία με τον μεγάλο χρηματοπιστωτικό οργανισμό Fidelity και αυτή τη στιγμή εμπιστεύονται την Revolut για τις αποταμιεύσεις τους 1 εκατομμύριο χρήστες στην Ευρώπη με 2 δισ. ευρώ καταθέσεις.

Τι έρχεται στο μέλλον στην Ελλάδα

Η Ελλάδα είναι διαμάντι για την Revolut” μας ανέφερε ο Ignacio, μια και βελτιώνεται το οικονομικό περιβάλλον, το ΑΕΠ και παράλληλα υπάρχει η σημαντική ανάπτυξη χρηστών. Με τη λογική των τοπικών πιλότων αναπτύσσονται και εισάγονται νέα προϊόντα όπως τα καταναλωτικά δάνεια αλλά και τα δάνεια αγοράς κατοικίας, τα οποία προσφέρονται ήδη σε επιλεγμένες ευρωπαϊκές χώρες και αναμένεται να τα δούμε μετά το 2024 στην Ελλάδα. Αυτό που θα δούμε όμως στην Ελλάδα σύντομα είναι έμφαση στις υπηρεσίες για επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες με υπηρεσίες μάλιστα αποδοχής πληρωμών με ένα πολύ μικρό και άμορφο POS αλλά και με POS στα Smartphones. Υπηρεσίες για εμπόρους, όπως το Rev Wallet για εύκολο checkout, είναι ήδη σε λειτουργία στο Public.
Επίσης, η Revolut έχει βάλει στόχο τη συνεργασία με άλλα συστήματα τοπικών άμεσων πληρωμών, όπως για παράδειγμα το Iris αλλά και συνεργασίες όπως αυτή που έχει με τη Viva Wallet, η οποία μάλιστα είναι και ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής της Revolut στην Ελλάδα αναφορικά με τις υπηρεσίες προς επιχειρήσεις.

Ο στόχος μας είναι να διπλασιάσουμε τους πελάτες μας τα επόμενα χρόνια, να γίνουμε μια από τις τέσσερις μεγαλύτερες τράπεζες στην Ελλάδα αλλά το πιο σημαντικό για εμάς να γίνουμε ο βασικός τραπεζικός λογαριασμός για τους Έλληνες.” κατέληξε ο Ignacio Zunzunegui.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις