Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Chubb Insurance: Νέος επικεφαλής του digital hub στη Θεσσαλονίκη ο Γιώργος Νικολάου

Ο κ. Νικολάου εντάσσεται στην Chubb με περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στον χρηματοοικονομικό τομέα και στην τεχνολογική καινοτομία, τόσο στην Ελλάδα όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής

Η Chubb Insurance, μία από τις κορυφαίες εταιρείες ασφάλισης περιουσιακών στοιχείων και ατυχημάτων, ανακοίνωσε ότι ο κ. Γιώργος Ν. Νικολάου ανέλαβε ως επικεφαλής της Chubb Business Services ΕΜΕΑ στη Θεσσαλονίκη. Σε αυτόν τον ρόλο, ο κ. Νικολάου είναι υπεύθυνος για το τεχνολογικό κέντρο της Chubb που ιδρύθηκε στα τέλη του 2022, το οποίο θα υποστηρίξει την ανάπτυξη καινοτόμων τεχνολογιών που βελτιώνουν την ποιότητα των αλληλεπιδράσεων με τον πελάτη, αυξάνουν την αποδοτικότητα του οργανισμού και επιταχύνουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό της εταιρείας.

Ο κ. Νικολάου, με καταγωγή από την Αθήνα, εντάσσεται στην Chubb με περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στον χρηματοοικονομικό τομέα και στην τεχνολογική καινοτομία, τόσο στην Ελλάδα όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Η ένταξή του σηματοδοτεί ορόσημο στην ανάπτυξη της Chubb στην Ελλάδα, η οποία πλέον απασχολεί περισσότερους από 100 μηχανικούς και προγραμματιστές που επικεντρώνονται στην Έξυπνη Αυτοματοποίηση Διαδικασιών (Intelligent Process Automation), την Τεχνητή Νοημοσύνη (Artificial Intelligence/Machine Learning), Υποδομές Νέφους (Cloud Infrastructure), την ανάλυση δεδομένων, καθώς και την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο αλλά και τον εκσυγχρονισμό συστημάτων τεχνολογικών υποδομών.

Τον Ιούνιο, η εταιρεία σηματοδότησε την έναρξη του προγράμματος Technology Associates στην Ελλάδα, υποδεχόμενη την πρώτη ομάδα νεαρών στελεχών που εντάσσονται σε διετές πρόγραμμα και ξεκινούν τη σταδιοδρομία τους μαθαίνοντας και αναπτύσσοντας τις δεξιότητές τους. Επίσης, τον ίδιο μήνα, η Chubb εισήγαγε το πρόγραμμα Women in Tech στην Ελλάδα για να υποστηρίξει νέες γυναίκες που εισέρχονται στον χώρο της τεχνολογίας.

«Από την έναρξη λειτουργίας του στα τέλη του περασμένου έτους, ο τεχνολογικός κόμβος επιχειρηματικών υπηρεσιών της Chubb στη Θεσσαλονίκη παρουσιάζει ισχυρή δυναμική», δήλωσε ο κ. Thomas Kropp. “ Εντοπίζουμε και επενδύουμε σε ταλαντούχους επαγγελματίες στην Ελλάδα και προβάλουμε την άμεση ένταξή τους σε ενδιαφέροντα και καινοτόμα έργα μέσα σε έναν παγκόσμιο ηγέτη ασφαλειών και τεχνολογίας, όπως η Chubb. Ταυτόχρονα, σφυρηλατούμε μια ισχυρή κουλτούρα που δίνει προτεραιότητα στις ευκαιρίες επαγγελματικής εξέλιξης, την καινοτομία και την αριστεία, καθώς και τη συνεχή μάθηση. Ο κ.Νικολάου φέρνει βαθιά εμπειρία σε αυτόν τον ρόλο και είμαστε στην ευχάριστη θέση να τον καλωσορίσουμε καθώς διευρύνουμε περαιτέρω τις δυνατότητές μας.”

Το κέντρο Chubb Business Services είναι ένα από τα παγκόσμια στρατηγικά κέντρα της εταιρείας για τη δημιουργία και την ανάπτυξη κρίσιμων ψηφιακών δεξιοτήτων και τεχνολογικής εξειδίκευσης. Το συγκεκριμένο κέντρο έχει προστεθεί στα Chubb Centers των Ηνωμένες Πολιτείων, της Ινδίας και του Μεξικού.

Με δραστηριότητες σε 54 χώρες, περισσότερα από 200 δισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία και 52 δισεκατομμύρια δολάρια σε μεικτά ασφάλιστρα το 2022, η Chubb προσφέρει στο ανθρώπινο δυναμικό της ευρείες γεωγραφικές επιλογές, με αξιόλογες ευκαιρίες για επαγγελματική εξέλιξη, συνεχή μάθηση, καθοδήγηση και προοπτικές κινητικότητας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις