Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Σεμινάριο έναρξης επιχείρησης Drone

Πως να ξεκινήσετε μια επιχείρηση με Drone και πολλά ακόμη χρήσιμα «μυστικά» της βιομηχανίας των drones θα έχετε την ευκαιρία να μάθετε, όσοι παρακολουθήσετε το Σεμινάριο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών.

Του Θανάση Λασκούδη

 

Μερικές τάσεις έχουν την ικανότητα να μετατρέπονται σε τεράστια επιτυχία φέρνοντας δραματικές ανακατατάξεις στην παγκόσμια οικονομία όπως την ξέρουμε. Η διεθνής ανάπτυξη των drones και οι δυνατότητες που προσφέρουν, έχει καταφέρει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να κερδίσει έδαφος στις προτιμήσεις των νέων επιχειρηματιών, που αναζητούν τις προκλήσεις του 21ου αιώνα. Η κατοχή ενός drone σήμερα, είναι μια κρυφή επαγγελματική ευκαιρία η οποία περιμένει να αξιολογηθεί κατάλληλα και να γίνει εκμεταλλεύσιμη από διορατικούς, έξυπνους ανθρώπους που θέλουν να δημιουργήσουν μια νέα πηγή εισοδήματος. Πριν ξεκινήσει κάποιος μια επιχείρηση σχετική με drones, μπορεί να μάθει λεπτομέρειες για το πως να συστήσει, να διατηρήσει και να αναπτύξει όσο γίνεται περισσότερο μία εταιρία, που προσφέρει λύσεις με drones ώστε να γίνει υγιής και κερδοφόρα επενδύοντας ελάχιστο κεφάλαιο.

Το συγκεκριμένο σεμινάριο εισάγει τους καταρτιζόμενους στα μυστικά της βιομηχανίας των drones, με αναλυτική θεωρητική προσέγγιση βήμα-βήμα, με σκοπό τη διδασκαλία δημιουργίας ενός «επιχειρηματικού μοντέλου» ανάλογα με τις ικανότητες του καθενός  και τις ευκαιρίες της τοπικής αγοράς, ακολουθώντας βέβαια τις διεθνείς πρακτικές. Οι καταρτιζόμενοι θα λάβουν εξειδικευμένες γνώσεις που αφορούν στις διαθέσιμες επιλογές υλικού (hardware) – λογισμικού (software) για κάθε εφαρμογή και κλάδο χρήσης των drones, βέλτιστες πρακτικές και διδάγματα από επιτυχημένες επιχειρήσεις (κατασκευάστριες εταιρείες drones, εταιρείες παροχής εξειδικευμένων υπηρεσιών, σχολές εκπαίδευσης χειριστών κλπ), έγκυρες μεθόδους μάρκετινγκ και κοστολόγησης υπηρεσιών, χρήσιμες συμβουλές για αύξηση πελατολογίου νεοσύστατων εταιρειών και πολλά άλλα.

Με την ραγδαία αύξηση των νέων πιστοποιημένων χειριστών drones, και ανθρώπων που διάλεξαν να δραστηριοποιηθούν επαγγελματικά στο συγκεκριμένο χώρο, οι  πολύτιμες γνώσεις που θα αποκτηθούν στο συγκεκριμένο σεμινάριο μπορούν να σας βοηθήσουν να κάνετε την ποιοτική διαφορά, αποκτώντας ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι άλλων που  ξεκίνησαν την επιχείρησή τους αυτοσχεδιάζοντας χωρίς  καμία σχετική γνώση.

Το Σεμινάριο Έναρξης Επιχείρησης Drone διεξάγεται υπό την αιγίδα και τις κατευθυντήριες οδηγίες της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών (World UAV Federation), τον πρωτοπόρο διεθνή Οργανισμό που εκπροσωπεί και υποστηρίζει την παγκόσμια βιομηχανία drones.

Εισηγητής

O κ. Γιάννης Δάγκλης είναι ο Πρόεδρος του Παραρτήματος Ελλάδας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών (World UAV Federation), η οποία είναι ο  διεθνής Οργανισμός που εκπροσωπεί και προάγει τον επαγγελματισμό μέσα από ποικίλες δράσεις στην  ανερχόμενη βιομηχανία drones. Εκτός από τη συμμετοχή του ως ομιλητής σε διοργανώσεις παγκόσμιας εμβέλειας σχετικές με τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, είναι ταυτόχρονα σύμβουλος σε διάφορες εταιρείες και οργανισμούς στην Ελλάδα και στην Κύπρο, που επιθυμούν να εντάξουν την τεχνολογία drones στις καθημερινές τους δραστηριότητες ώστε να αυξήσουν την αποτελεσματικότητα και να μειώσουν το κόστος. Με την υποστήριξη ενός σημαντικού διεθνούς δικτύου επαφών από τη βιομηχανία drones, όπως προέδρους Ομοσπονδιών,CEOs εταιρειών, διοργανωτές  εκθέσεων καθώς και μεγάλο αριθμό εταιρειών που κατασκευάζουν drones σε διάφορες χώρες, ο κ. Γιάννης Δάγκλης είναι το ιδανικό πρόσωπο για να κατευθύνει νέους επιχειρηματίες και ελεύθερους επαγγελματίες που θέλουν να ασχοληθούν διεξοδικά με το χώρο των μη επανδρωμένων αεροσκαφών,ώστε να ξεκινήσουν σωστά μια επιχείρηση σχετική με υπηρεσίες ή τεχνολογία drones, αποφεύγοντας κοινότυπα λάθη και ξεχωρίζοντας από τον υπόλοιπο ανταγωνισμό.

Εκπαιδευτικές ενότητες

Οι κυριότερες εκπαιδευτικές ενότητες που περιλαμβάνονται στο σεμινάριο είναι συνοπτικά:

Εισαγωγική ενημέρωση για τα UAVs / drones (Ιστορική εξέλιξη, εμπορικές και επιστημονικές εφαρμογές στη σύγχρονη ζωή – ο ρόλος της World UAV Federation)

Aνάλυση του εμπορικού τομέα  drones: Εφαρμογές & υπηρεσίες (Commercial Drone Operations)

Παροχή υπηρεσιών με drones:Πως να ξεκινήσετε μια επιχείρηση (Drones As A Service -DaaS)

Επιλογή του κατάλληλου εξοπλισμού για μια επιχείρηση drone (Drone Equipment Selection)

Επιλογές λογισμικού για drones: Δημιουργία των τελικών παραδοτέων για πελάτες (Drone software selection & client end-product)

Επιχειρηματικά εργαλεία & Μοντέλα κοστολόγησης υπηρεσιών (Business tools & pricing models)

Διαδικασίες εμπορικών πτήσεων drones (Commercial drone flights procedures)

Βέλτιστες πρακτικές: Συμβουλές για μια επιτυχημένη επιχείρηση drone ( Successful drone business best practices)

 Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο είναι ιδανικό για λάτρεις-φίλους των drones, χειριστές ΣμηΕΑ, ερασιτέχνες ή επαγγελματίες φωτογράφους και κυριολεκτικά για οποιονδήποτε επιθυμεί να βρει τρόπους για να εκμεταλλευτεί την κατοχή ενός drone, μετατρέποντάς το σε μια νέα πηγή εσόδων. Με την αξιοποίηση των ειδικών χαρακτηριστικών της σύγχρονης τεχνολογίας και με μια σχετικά μικρή επένδυση χρημάτων για εξοπλισμό  και εκπαίδευση, μέσω του σεμιναρίου μπορεί κάποιος να αποκτήσει βασικές γνώσεις  για το πως να κάνει τα πρώτα βήματα.

Στόχοι

H απόκτηση των βασικών γνώσεων και δεξιοτήτων που θα επιτρέψουν στον καταρτιζόμενο να ξεκινήσει, να αναπτύξει και υποστηρίξει μια κερδοφόρα επιχείρηση με drones.

Η ενημέρωση των καταρτιζομένων για τις στοιχειώδεις διαδικασίες εμπορικών πτήσεων drones.

Η παρουσίαση σύγχρονων Συστημάτων μη επανδρωμένων αεροσκαφών (ΣμηΕΑ) που χρησιμοποιούνται για πολλές διαφορετικές εφαρμογές στην καθημερινή ζωή και η αξιοποίησή τους ως επιχειρηματικά εργαλεία.

Η παρουσίαση κάποιων επιχειρηματικών ιδεών, μοντέλων κοστολόγησης υπηρεσιών και των καλύτερων πρακτικών που έχουν χρησιμοποιηθεί από εταιρείες με drones διεθνώς, οι οποίες μπορούν να αποτελέσουν καλό παράδειγμα αναφοράς για νέους επιχειρηματίες.

Πιστοποιητικό

Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου εκδίδεται Πιστοποιητικό και κάρτα μέλους SILVER βαθμίδας από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών (World UAV Federation).

Χρονική διάρκεια

Η συνολική διάρκεια του Σεμιναρίου Έναρξης Επιχείρησης Drone είναι 2 ημέρες και συμπεριλαμβάνει 16 εκπαιδευτικές ώρες.

Κόστος συμμετοχής

Το κόστος του σεμιναρίου για τους συμμετέχοντες ανέρχεται στα 180 ευρώ και προκαταβάλλεται. Η καταβολή γίνεται με τραπεζική κατάθεση πριν από την ημερομηνία διεξαγωγής του σεμιναρίου και είναι απαραίτητη για την κατοχύρωση θέσης.

Για περισσότερα στοιχεία και εγγραφή στο σεμινάριο απευθυνθείτε εδώ:
https://www.kek-axia.gr/course/seminario-enarxis-epicheirisis-drone/

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις