Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Τα Startups χρειάζονται Υπουργείο

Oι εκπρόσωποι των Startups, αλλά και των Επενδυτικών Κεφαλαίων το προηγούμενο διάστημα είχαν μια κυβέρνηση που κατανοούσε τα προβλήματα και τις αγωνίες τους προσφέροντας άμεσα λύσεις

Τα Startups και γενικότερα το οικοσύστημα τεχνολογίας της χώρας είχαν την τύχη, στο προηγούμενο διάστημα, να βρίσκονται υπό τη σκέπη μιας κυβέρνησης, ο επικεφαλής της οποίας είχε έρθει σε επαφή μαζί τους ως εργαζόμενος στην Εθνική Κεφαλαίου.

Το γεγονός αυτό από μόνο του βοήθησε σημαντικά το εγχώριο οικοσύστημα (Startup και Τεχνολογίας) να ξεπεράσει με δομικές παρεμβάσεις δυσεπίλυτα προβλήματα τα οποία προέκυψαν από την πανδημία του κορωνοϊού!

Έτσι οι εκπρόσωποι των Startups, αλλά και των Επενδυτικών Κεφαλαίων το προηγούμενο διάστημα είχαν μια κυβέρνηση που κατανοούσε τα προβλήματα και τις αγωνίες τους προσφέροντας άμεσα λύσεις. Όλα αυτά έχουν καταγραφεί από όσους βρέθηκαν και στις δύο πλευρές του τραπεζιού και δεν χρειάζεται στην παρούσα φάση, ούτε να επισημανθούν, ούτε να αναλυθούν.

Βέβαια και ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε την τύχη στο υπουργικό σχήμα της κυβέρνησής του να έχει μια σειρά στελεχών, όπως ο Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Γιάννης Τσακίρης και ο Χρίστος Δήμας, οι οποίοι ήταν εκεί όταν τα συγκεκριμένο οικοσύστημα χρειάζονταν στήριξη.

Τα Startups την προηγούμενη τετραετία μπήκαν για τα καλά στον «χάρτη» της επιχειρηματικότητας (και όχι μόνο) αποτελώντας μέρος της καθημερινότητας όλων μας. Έτσι οι πολίτες έρχονται σε επαφή μαζί τους, με τα Startups, σε καθημερινά βάση άμεσα και έμμεσα χωρίς πλέον να το καταλαβαίνουν.

Με δεδομένο, λοιπόν, ότι αποτελούν μέρος της ζωής μας συγκεντρώνοντας παράλληλα το επενδυτικό ενδιαφέρον ισχυρών επενδυτικών κεφαλαίων, τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό, ίσως ήρθε η ώρα μια ελληνική κυβέρνηση να τους κάνει ένα «δώρο». Να τους δώσει κυβερνητική «στέγη» δημιουργώντας για πρώτη φορά το δικό τους Υπουργείο, στο οποίο μπορεί να ενταχθεί συνολικά το οικοσύστημα της τεχνολογίας.

Εξάλλου, όπως είπε και ένας καλός φίλος, αν δεν το κάνει ο Μητσοτάκης αυτό, δεν μπορεί να το κάνει κανείς! Κανείς όμως!

Εμείς από την πλευρά μας δεν δίνουμε υπουργεία. Αλλά με χαρά μοιραζόμαστε, μαζί σας, τις ιδέες μας!

 

 

 

Το editorial του Γιάννη Διονάτου δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στο Startupper MAG #38

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις