Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Visa Innovation Program Europe: Οι fintechs που επελέγησαν για το 2023 σε Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα – Πέντε ελληνικές ανάμεσά τους

Η πλατφόρμα της συνεργασίας και της ανάπτυξης των καινοτόμων fintechs στην Ευρώπη, θα συνδέσει και πάλι ένα ποικιλόμορφο οικοσύστημα επιχειρηματιών με τη Visa και το παγκόσμιο δίκτυο συνεργατών της, για την προώθηση της καινοτομίας στον χρηματοπιστωτικό κλάδο και στον κλάδο των πληρωμών.

Το Visa Innovation Program Europe ανακοίνωσε τις οκτώ fintechs που επελέγησαν για τον κύκλο του 2023 σε Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα. Η πλατφόρμα της συνεργασίας και της ανάπτυξης των καινοτόμων fintechs στην Ευρώπη, θα συνδέσει και πάλι ένα ποικιλόμορφο οικοσύστημα επιχειρηματιών με τη Visa και το παγκόσμιο δίκτυο συνεργατών της, για την προώθηση της καινοτομίας στον χρηματοπιστωτικό κλάδο και στον κλάδο των πληρωμών. Στο Visa Innovation Program Europe, που υλοποιείται σε Ελλάδα, Κύπρο, Μάλτα, Τουρκία, Ισπανία και Πορτογαλία από το 2018, έχουν αιτηθεί συνολικά πάνω από 1.000 fintechs από περισσότερες από 50 χώρες, ενώ σχεδόν 300 fintechs κατέθεσαν αίτηση συμμετοχής για τον φετινό κύκλο.

Στην Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα το Πρόγραμμα υλοποιείται από την Eleven Ventures και την Endeavor Greece. Από τις 44 αιτήσεις που κατατέθηκαν φέτος, επελέγησαν οι fintechs Billys, Cloudeo, MyTeam, Moveo, Futurae Technologies, Loyale, Envirly και PayNetX. Όλες τους επέδειξαν γνώσεις, φιλοδοξία για ανάπτυξη, και επιχειρηματικά σχέδια με δυνατότητα διεθνούς επέκτασης. Ως εκ τούτου, κατά τη διάρκεια του Προγράμματος, οι εταιρείες αυτές θα ηγηθούν σε εμπειρίες πληρωμών που θα ανατρέψουν τα δεδομένα, θα ενισχύσουν τους εμπόρους και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, θα ξεκλειδώσουν νέες ροές πληρωμών και θα υποστηρίξουν ένα έξυπνο και βιώσιμο μέλλον με ολοκληρωμένη χρηματοδότηση.

Η Sevi Vassileva, Αντιπρόεδρος και Γενική Διευθύντρια Ελλάδας, Κύπρου, Μάλτας και Ισραήλ για τη Visa, δήλωσε: «Στη Visa καινοτομούμε διαρκώς για να κάνουμε τις νέες και μελλοντικές μεθόδους πληρωμής καλύτερες και περισσότερο προσβάσιμες σε όλους. Στηρίζουμε τη συνεργατική καινοτομία και κατανοούμε την αξία που προσδίδουν οι καινοτόμοι φορείς στον κόσμο των πληρωμών, στους καταναλωτές και στις επιχειρήσεις. Καλωσορίζουμε τους ταλαντούχους συμμετέχοντες στον νέο κύκλο του Visa Innovation Program Europe και ανυπομονούμε να δούμε τις πρωτοποριακές και ρηξικέλευθες ιδέες τους. Στην κούρσα της καινοτομίας τρέχουμε μαζί. Με τις ανατρεπτικές ιδέες των fintechs, τις δυνατότητες και το δίκτυο της Visa, δεσμευόμαστε να δημιουργήσουμε τις λύσεις των ψηφιακών πληρωμών για το μέλλον και να στηρίξουμε την ανάπτυξη του οικοσυστήματος των fintechs στην Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα».

Ο Daniel Tomov, Διευθύνων Εταίρος της Eleven, δήλωσε: «Μας ενθουσιάζει ιδιαίτερα η νέα ομάδα των εταιρειών, καθώς διακρίνουμε πολλές ευκαιρίες για συνεργασία ανάμεσα στις νέες εταιρείες, σε εκείνες που αποφοίτησαν από το Πρόγραμμα και στο διευρυμένο δίκτυο συνεργατών του Visa Innovation Program στην Ευρώπη. Η εκπληκτική διαλογή αυτής της χρονιάς, έχει τη δυναμική να μεταμορφώσει ψηφιακά και να επηρεάσει θετικά την ανάπτυξη ολόκληρων τομέων, όπως για παράδειγμα τη διαχείριση αθλητικών και άλλων εγκαταστάσεων, μέσω μιας υποδομής fintech που είναι ενσωματωμένη στην εμπειρία του χρήστη. Είμαστε επίσης πολύ χαρούμενοι που βλέπουμε πραγματικά καινοτόμα μοντέλα, τα οποία επανακαθορίζουν το νόημα της αποδοχής πληρωμών, την προσέλκυση και την αφοσίωση των χρηστών. Κάθε χρονιά ο πήχης ανεβαίνει και μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα να ενισχύσουμε την ανάπτυξη αυτών των εταιρειών μέσα από την ισχυρή δομή του Visa Innovation Program».

Ο Παναγιώτης Καραμπίνης, Διευθύνων Σύμβουλος της Endeavor Greece, δήλωσε: «Η Endeavor Greece είναι περήφανη που ενώνει τις δυνάμεις της με τη Visa και την Eleven Ventures ως Εταίρος Προγράμματος για το 5ο Visa Innovation Program Europe. Κατά την τελευταία πενταετία, το Πρόγραμμα, αποδείχθηκε εξαιρετικό στην αναζήτηση των πιο επιτυχημένων startups εταιρειών στον χώρο του fintech στην περιοχή μας, βοηθώντας τες να αναπτυχθούν και να συνεργαστούν στενά με βασικά μέλη του οικοσυστήματος της Visa. Η Endeavor Greece συμμετέχει σε αυτήν την αποστολή και θα επικεντρωθεί, πρωτίστως, στις τρεις βασικές αγορές του Προγράμματος, την Ελλάδα, τη Μάλτα και την Κύπρο. Σε αυτές τις αγορές, δεν θα εντοπίσουμε απλώς τις καλύτερες startups στον χώρο του fintech, αλλά θα συνεργαστούμε στενά μαζί τους, αξιοποιώντας το δίκτυο της Endeavor και τις δυνατότητες του Προγράμματος για να τις υποστηρίξουμε να αναπτυχθούν και να ενισχύσουν το αποτύπωμά τους προς τον μετασχηματισμό των τοπικών οικονομιών, όπως έχουμε δει να συμβαίνει σε τόσες πολλές αγορές. Είμαστε ενθουσιασμένοι με όσα θα ακολουθήσουν».

H Bea Larregle, Regional Managing Director για τη Visa στη Νότια Ευρώπη, προσέθεσε: «Η συνεργατική καινοτομία είναι καίριας σημασίας για τη δημιουργία περισσότερο βιώσιμων και συμπεριληπτικών οικονομιών και την ώθηση της οικονομικής ανάπτυξης. Μετά την επιτυχημένη έκβαση του προγράμματος σε διαφορετικές αγορές της Νότιας Ευρώπης, είμαστε ενθουσιασμένοι που υποδεχόμαστε τις fintechs που θα συμμετέχουν σε αυτό τον κύκλο από την Κύπρο, την Ισπανία, την Ελλάδα, την Ιταλία, τη Μάλτα, την Πορτογαλία και την Τουρκία. Θα συνεχίσουμε να ανακαλύπτουμε και να προωθούμε τα ταλέντα στον χώρο του fintech, που πιστεύουμε πως μπορούν να παίξουν κομβικό ρόλο στο μέλλον των πληρωμών και του εμπορίου στην Ευρώπη».

Επιταχύνοντας την καινοτομία του fintech οικοσυστήματος μέσω της συνεργασίας, της συν-δημιουργίας και κλιμακούμενων λύσεων

Η Visa διατηρεί ένα πλούσιο ιστορικό συνεργασιών με fintechs, δίνοντάς τους πρόσβαση στο παγκόσμιο δίκτυο συνεργατών της και επιταχύνοντας την ανάπτυξή τους. To Visa Innovation Program Europe παρέχει στο οικοσύστημα των fintech πρόσβαση στο δίκτυο της Visa, συμπεριλαμβανομένων κατ’ ιδίαν συνεδριών καθοδήγησης, συμβουλευτικής, τεχνολογικών εργαλείων και πρόσβαση σε πελάτες της για την επικύρωση των προτάσεών τους.

Οι fintechs που επελέγησαν για το Visa Innovation Program Europe 2023 σε Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα:

Billys (Ελλάδα): H Billys παρέχει μια καθετοποιημένη/κάθετη SaaS πλατφόρμα για τη διαχείριση κτιρίων, που λύνει το ζήτημα της έλλειψης διαφάνειας, της αρχειοθέτησης και του συντονισμού στις πληρωμές με μετρητά για την παροχή υπηρεσιών σε κτίρια.

Cloudeo (Γερμανία, Ελλάδα): Στην προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος που χαρακτηρίζει την πολυπλοκότητα και τον κατακερματισμό της γεωχωρικής αγοράς, η Cloudeo απλοποιεί τις γεωγραφικές επιχειρήσεις για πελάτες και συνεργάτες παρέχοντας ένα ευρύ φάσμα προϊόντων γεωγραφικών δεδομένων, λογισμικού GIS και εφαρμογών από διάφορους παρόχους σε μια ενιαία πλατφόρμα.

MyTeam (Ελλάδα): Η MyTeam αξιοποιεί τη διαδικτυακή της πλατφόρμα για τη βελτιστοποίηση των καθημερινών λειτουργιών και της οικονομικής διαχείρισης αθλητικών εγκαταστάσεων καθώς βελτιώνει και την επικοινωνία με τα μέλη τους.

Moveo (Ελλάδα): Η Moveo είναι μια ολοκληρωμένη επιχειρηματική πλατφόρμα SaaS που χρησιμοποιεί μη δομημένα δεδομένα από προηγούμενες συνομιλίες και κέντρα γνώσης για να δημιουργήσει συνομιλητές τεχνητής νοημοσύνης που επιτρέπουν στις επιχειρήσεις να αυτοματοποιούν εύκολα οποιαδήποτε διαδικασία.

Futurae Technologies (Ελβετία, Ελλάδα): Η Futurae είναι μια πλατφόρμα σουίτας ελέγχου ταυτότητας που καθιστά τη διαδικασία ταυτοποίησης ευκολότερη και ασφαλέστερη για χρήστες και εταιρείες. Παράλληλα, βοηθά τους προγραμματιστές να ενσωματώσουν ασφαλείς και φιλικές προς τον χρήστη μεθόδους ελέγχου ταυτότητας στις εφαρμογές τους.

Loyale (Μάλτα): Η Loyale είναι μια πλατφόρμα μάρκετινγκ που λύνει το πρόβλημα της διατήρησης πελατών και αυξάνει τα ποσοστά επαναλαμβανόμενων αγορών βοηθώντας τελικά τις επιχειρήσεις να αυτοματοποιήσουν το μάρκετινγκ, να ενισχύσουν τις πωλήσεις και να αυξήσουν το ποσοστό επαναλαμβανόμενων αγορών.

Envirly (Πολωνία): Το Envirly είναι ένα λογισμικό διαχείρισης αποτυπώματος άνθρακα που έχει σχεδιαστεί για να βοηθά τις εταιρείες να παρακολουθούν, να μετρούν και να μειώνουν το ανθρακικό αποτύπωμά τους, ενώ τις βοηθά να ανταποκριθούν στις ανάγκες των εταιρειών που υιοθετούν βιώσιμες στρατηγικές.

PayNetX (Ηνωμένο Βασίλειο): Η PayNetX έχει αναπτύξει μια παγκόσμια υβριδική πλατφόρμα που έχει σχεδιαστεί για να φέρει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο συνεργάζονται η παραδοσιακή και η αποκεντρωμένη χρηματοδότηση, υπερβαίνοντας το πρόβλημα της ενοποίησής τους.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις