Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Εθνική Τράπεζα 1841 -2023: Μια εταιρική ιστορία διαχρονικά συνυφασμένη με τη βιώσιμη ανάπτυξη

Η Εθνική Τράπεζα, από την ίδρυσή της το 1841 έως και σήμερα, αποδεικνύει έμπρακτα την υπευθυνότητα και το διαχρονικό της ενδιαφέρον για την προώθηση της ελληνικής οικονομίας, τη στήριξη της κοινωνίας και την προστασία του περιβάλλοντος.

Από την υποστήριξη σημαντικότατων έργων υποδομής συνυφασμένων με την εξέλιξη του ελληνικού κράτους, της ελληνικής κοινωνίας και του πολιτισμού σε κρίσιμες και ιστορικές στιγμές, συνεχίζουμε σήμερα και υλοποιούμε προγράμματα και δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, που συμβάλλουν ουσιαστικά στην πρόοδο και την κοινωνική ευημερία.

Ανταποκρινόμενοι στον κοινωνικό μας ρόλο, δημιουργούμε μακροπρόθεσμη αξία αναλαμβάνοντας  σημαντικές πρωτοβουλίες και δράσεις στους τομείς Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Επιχειρηματικής Ηθικής.

Οι δράσεις μας

 

Περιβάλλον 

Στοχεύοντας σε ένα καλύτερο, πιο βιώσιμο αύριο, συμμαχούμε με φορείς και ιδρύματα για την υλοποίηση δράσεων που συνδράμουν στην προστασία του περιβάλλοντος, και προωθούν την περιβαλλοντική συνείδηση. Ενδεικτικά, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Αθηνάς Ι. Μαρτίνου και το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, στηρίζουμε την πρωτοβουλία του ΜΚΣ Δεσμός, της WWF Ελλάς και του HIGGS και ενδυναμώνουμε εθελοντικές ομάδες δασοπυροπροστασίας σε ολόκληρη τη χώρα, εστιάζοντας στην κατάλληλη κατάρτισή τους και στην παροχή του απαιτούμενου εξοπλισμού, προκειμένου να συνεχίσουν το ζωτικής σημασίας έργο τους.

Χρηματοδοτήσαμε τη μελέτη Στρατηγικού Σχεδιασμού (Masterplan) για την ανασυγκρότηση πυρόπληκτων περιοχών της Β. Εύβοιας, καθώς χρειαζόταν ένα αναπτυξιακό σχέδιο που θα ανοίξει νέες προοπτικές μετά την καταστροφή και θα φέρει την ελπίδα ότι ένα καλύτερο, περιβαλλοντικά και οικονομικά βιώσιμο μέλλον είναι εφικτό.

Υγεία 

Αναγνωρίζοντας τη σημασία και την αναγκαιότητα της διασφάλισης του αγαθού της υγείας για το σύνολο των πολιτών της χώρας και ιδιαίτερα για τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, ενισχύουμε διαχρονικά με συνέπεια το έργο και τη λειτουργία των δημόσιων υποδομών υγείας της χώρας με την παροχή ιατρικού εξοπλισμού και αναλώσιμων υλικών, για την έγκαιρη αντιμετώπιση ιατρικών περιστατικών και λοιπών αναγκών. Συμμετείχαμε στην αντιμετώπιση της κρίσης που επέφερε ο ιός Covid-19,  ενισχύοντας  το Εθνικό Σύστημα Υγείας  με τη δωρεά ιατρικού εξοπλισμού, ενώ στηρίζουμε και τη δράση δεκάδων ιδρυμάτων, φορέων και οργανώσεων παροχής υγείας, πρόνοιας και κοινωνικής αλληλεγγύης. Είμαστε υπερήφανοι για το πολυετές πρόγραμμα υποστήριξης του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός»,  και την ανέγερση Νέας Πτέρυγας σύγχρονων χειρουργείων, που επιτρέπει στο  Νοσοκομείο να προσφέρει υψηλής ποιότητας ιατρικές υπηρεσίες στους πολίτες της χώρας.

Εκπαίδευση 

Η εκπαίδευση αποτελεί μία πολύτιμη επένδυση στο παρόν και το μέλλον. Για το λόγο αυτό, ενθαρρύνουμε τη δια βίου μάθηση εντός και εκτός του οργανισμού μας και μεριμνούμε για την ευημερία του συνόλου, μέσω της διαρκούς επιμόρφωσης και του ψηφιακού αλφαβητισμού. Υλοποιούμε προγράμματα πρακτικής άσκησης i-work@nbg, ειδικά σχεδιασμένα προγράμματα για κρατικές υποτροφίες μέσω του IKY, αλλά και  στοχευμένα  προγράμματα υποτροφιών για προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές. Πρωτοστατούμε στον ψηφιακό αλφαβητισμό σε όλες τις ηλικιακές ομάδες και κατά τη διάρκεια της πανδημίας, δημιουργήσαμε ειδική γραμμή για τους πελάτες μας με στόχο την εκπαίδευσή τους στη χρήση της ηλεκτρονικής τραπεζικής.

Αθλητισμός

Στηρίζουμε επτά κορυφαίους αθλητές μας (Μίλτος Τεντόγλου, Κριστιάν Γκολομέεβ, Μαρία Σάκαρη, Σπυριδούλα Καρύδη, Μιχάλης Σεΐτης, Ελίνα Τζένγκο, Χρήστος Φρατζεσκάκης) στον σπουδαίο αγώνα που δίνουν για να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα και να αναδείξουν την Ελλάδα στον χάρτη του παγκόσμιου αθλητισμού.

Στόχος μας είναι να ενισχύσουμε αυτή τη νέα γενιά αθλητών ώστε να συνεχίζουν απερίσπαστοι τη σημαντική τους προσπάθεια για διακρίσεις σε κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις. Ο πρωταθλητισμός είναι ιδιαίτερα απαιτητικός σωματικά, ψυχικά αλλά και οικονομικά. Μέσα από τους αγώνες και τις διακρίσεις τους όμως  τιμούν διεθνώς την χώρα και προβάλλουν τα πρότυπα του αθλητικού πνεύματος και της προσήλωσης στον στόχο.

Πολιτισμός

Στηρίζουμε δραστηριότητες που αναδεικνύουν την εθνική κληρονομιά και προάγουν τον πολιτισμό ενισχύοντας και προβάλλοντας δράσεις και προσπάθειες που προάγουν την Ιστορία, τις Τέχνες, και  την πνευματική δημιουργία.

Σεβόμενοι το παρελθόν διαφυλάττουμε τη γνώση, και την μεταφέρουμε στις επόμενες γενιές, στοχεύοντας σε ένα καλύτερο μέλλον για όλους.  Στα πλούσια αρχεία και τις συλλογές του Ιστορικού μας Αρχείου και του Μορφωτικού μας Ιδρύματος, ανήκουν πολύτιμα τεκμήρια της Τράπεζας μας, και άλλων εταιρειών, φορέων και προσωπικοτήτων, προσβάσιμα στη μαθητική και ακαδημαϊκή κοινότητα και στο ευρύ κοινό.

Στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, η Εθνική Τράπεζα δεσμεύεται να συνεχίσει και να ενισχύσει περαιτέρω τις δράσεις της για το περιβάλλον και την κοινωνία, επιβεβαιώνοντας τον ουσιαστικό και κομβικό της ρόλο στην πορεία της χώρας μας προς ένα καλύτερο και πιο βιώσιμο μέλλον.

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στο Startupper MAG #38

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις