Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Toyota: Φέρνει μπαταρίες που θα προσφέρουν αυτονομία άνω των 1000 χλμ

Ενημερώνοντας την πρόοδο ανάπτυξής της στην τεχνολογία μπαταριών στερεάς κατάστασης, η εταιρεία ισχυρίζεται ότι θα διαθέσει μπαταρία το 2027 που μπορεί να προσφέρει αυτονομία κοντά στα 1.500 χιλιόμετρα.

Η Toyota μπορεί να άργησε να μπει στην ηλεκτροκίνηση, ωστόσο αποκάλυψε ότι πολύ σύντομα θα προσφέρει μπαταρίες που θα έχουν αυτονομία άνω των 1.000 χιλιομέτρων και πτώση κόστους 40%.

Οι νέες μπαταρίες θα είναι στερεάς μορφής , οι πρώτες ύλες για την παραγωγή της θα είναι νικέλιο, μαγγάνιο και κάδμιο, θα παρέχουν αυτονομία τουλάχιστον 1.000 χιλιομέτρων, θα βγουν στην παραγωγή το 2026, ενώ το κόστος θα είναι 20% μικρότερο στο μοντέλο cross-over bZ4X με την απόδοση της γρήγορης φόρτισης να μειώνεται από 30 σε 20 λεπτά.

Ωστόσο, για να γίνει η εταιρεία ακόμη πιο προσιτή ως προς την λιανική της τιμή, θα λανσάρει μια ακόμη μπαταρία με στοιχεία λιθίου, σιδήρου και φωσφορικού την ίδια χρονιά με μείωση της τιμής κατά 40% από τις σημερινές τιμές των μπαταριών και με την αυτονομία να βρίσκεται κοντά στα 750 χιλιόμετρα.

Ενημερώνοντας την πρόοδο ανάπτυξής της στην τεχνολογία μπαταριών στερεάς κατάστασης, η εταιρεία ισχυρίζεται ότι θα διαθέσει μπαταρία το 2027 που μπορεί να προσφέρει αυτονομία κοντά στα 1.500 χιλιόμετρα. Σε αυτή την προσπάθεια θα παίξει σημαντικό ρόλο η μείωση βάρους και η αεροδυναμική των αυτοκινήτων.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις