Ντέμη Κυριαζή: Γιατί η τεχνολογία είναι η Μέκκα του σύγχρονου επιχειρείν

Πέντε στοιχεία που καθιστούν την καριέρα στον τομέα της τεχνολογίας ελκυστική.

Με αφορμή την ημέρα της Γυναίκας, η CEO της Orthology, Ντέμη Κυριαζή, τοποθετείται σχετικά με την γυναικεία επιχειρηματικότητα και κυρίως την τεχνολογία στον χώρο, καθώς και τα ζητήματα, την καινοτομία και την πολυδιάστατη μορφή τους.

Η βιομηχανία της τεχνολογίας μπορεί να είναι hotbed τόσο για τους πρόσφατους αποφοίτους όσο και για έμπειρους επαγγελματίες.

Οι κύριοι 5 λόγοι συνοψίζονται παρακάτω: 

1) Μέκκα έρευνας, ανάπτυξης καινοτομίας

Ίσως ο μεγαλύτερος λόγος για να εργαστείς στην τεχνολογία είναι το ίδιο το «έργο». Εάν επιθυμείς να βρίσκεσαι στο κέντρο της ανακάλυψης είσαι στη «σωστή» βιομηχανία. Οι επαγγελματίες της τεχνολογίας ενσωματώνονται σε μια κουλτούρα δημιουργικότητας, η οποία γεννά την καινοτομία. 

2) Σημαντική εργασία

Η τεχνολογία δεν παράγει μόνο νέες ιδέες – περιλαμβάνει τον προσδιορισμό του τρόπου με τον οποίο θα λειτουργήσουν αυτές οι ιδέες. Αυτή η βιομηχανία έχει να κάνει με λύσεις. Υπάρχουν λίγες βιομηχανίες που μετατοπίζουν τον τρόπο με τον οποίο ο κόσμος ζει και λειτουργεί. Η τεχνολογία επιδιώκει να κάνει τα πάντα πιο εύκολα, ταχύτερα και καλύτερα. 

3) Προκλήσεις

Ο κλάδος της τεχνολογίας είναι μια τέλεια διαδρομή για όσους αναζητούν συνεχείς προκλήσεις στο έργο τους. Οι επαγγελματίες της τεχνολογίας στοχεύουν στην επίλυση σχεδόν όλων των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι, και προσφέρουν νέες επιλογές για πράγματα που ποτέ δεν πιστεύαμε ότι χρειαζόταν ο καθορισμός.

4) Ποικιλία

Το έργο ενός επαγγελματία τεχνολογίας μπορεί να είναι τεράστιο. Οι πιο δημοφιλείς τομείς της τεχνολογίας σήμερα περιλαμβάνουν το λογισμικό, τις επικοινωνίες, την κατασκευή υψηλής τεχνολογίας και τις υπηρεσίες που σχετίζονται με ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Στην πραγματικότητα όμως η τεχνολογία, επικαλύπτεται σχεδόν με κάθε άλλη βιομηχανία. Οι επαγγελματίες της τεχνολογίας εργάζονται στον τομέα της ιατρικής, της γεωργίας, των μεταφορών, της ενέργειας, της ψυχαγωγίας και ακόμη και των “λευκών” επαγγελμάτων, όπως του δικαίου, των τραπεζών και των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών.

5) Υψηλή ζήτηση

Δεδομένου ότι η τεχνολογία αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της επιτυχίας πολλών διαφορετικών πεδίων, δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι επαγγελματίες της τεχνολογίας είναι σε ζήτηση – πάντα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις