Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Σε διαδικασία άντλησης γύρου χρηματοδότησης βρίσκεται η Owiwi

Στοχεύει σε διείσδυση στις ΗΠΑ, στην μετατροπή σε hub εφαρμογών & εργαλείων, αλλά και στην είσοδό της στην αγορά reskilling και upskilling μέσω του Owiwi Learning Center.

Σε συζητήσεις με ενδιαφερόμενους επενδυτές για έναν νέο γύρο χρηματοδότησης βρίσκεται εδώ και λίγο καιρό η Owiwi, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του StartupperGr.

Η διοικητική ομάδα της εταιρείας, την οποία απαρτίζουν οι Αθηνά Πολίνα Ντόβα και Ηλίας Βαρθολομαίος, δείχνουν να εξετάζουν μια σειρά από σενάρια που συναρτώνται της εξέλιξης της διαδικασίας χρηματοδότησης, όπως λ.χ. εάν θα επιλέξουν να συνεργαστούν με στρατηγικό επενδυτή που ήδη έχει αποδεδειγμένα επιτυχημένο track record στον τομέα των Human Resources (HR), όπου δραστηριοποιείται και η Owiwi και αναμένεται να προσθέσει σημαντική αξία στην ίδια την εταιρεία ή θα στραφούν προς την κατεύθυνση της συνέργειας με venture capital.

Αυτή τη στιγμή, αμφότερες οι προαναφερθείσες επιλογές βρίσκονται στο… τραπέζι για την Owiwi, με το μείγμα της τελικής πρότασης προς αυτή να καθορίζει -εν πολλοίς- το επόμενο βήμα της προς την μια ή την άλλη πλευρά.

Το ποσό που θα αντληθεί αναμένεται να αξιοποιηθεί για την χρηματοδότηση αναπτυξιακών στρατηγικών της εταιρείας, που περιλαμβάνει – μεταξύ άλλων – την διείσδυση στην αγορά των ΗΠΑ, την ολοκλήρωση του μετασχηματισμού της σε hub παροχής εργαλείων και εφαρμογών, αλλά και την δυναμική είσοδό της στην αγορά reskilling και upskilling, μέσω του Owiwi Learning Center, προκειμένου οι δυνητικοί υποψήφιοι να είναι σε θέση να ανταποκριθούν με ευελιξία και αποτελεσματικότητα στις διαρκώς μεταβαλλόμενες απαιτήσεις της εποχής.

Θα πρέπει να τονιστεί πως κατά τη διάρκεια της οκταετούς πορείας της στην αγορά, η Owiwi έχει προχωρήσει σε έναν και μόνο κύκλο χρηματοδότησης, το 2016, με το ποσό που άντλησε τότε να κινείται πέριξ των 500.000 ευρώ. Επενδυτής της Owiwi είναι η FundBox Capital (δείτε εδώ και σε ποιες άλλες Startup έχει επενδύσει το συγκεκριμένο fund) με την οποία το «διοικητικό δίδυμo» της startup εταιρείας διαθέτει εξαιρετικές σχέσεις εκτίμησης και συνεργασίας, αναγνωρίζοντας πλήρως τον ρόλο και την σημασία της συμβολής τους στην ταχεία ανάπτυξη της Owiwi.

Μάλιστα, η εταιρεία, μέχρι σήμερα έχει καταφέρει να συντηρείται αποκλειστικά από τις πωλήσεις που πραγματοποιεί, ενώ από πέρυσι έχει επιτύχει να είναι κερδοφόρα.

Όσο για τους φετινούς σχεδιασμούς, ήδη κινείται πολύ πιο πάνω από τις αρχικές προβλέψεις του managerial team, βάζοντας… πλώρη για σαφώς ανώτερα επίπεδα μεγεθών.

Η προοπτική των ΗΠΑ και η πρόκληση της αγοράς εκπαίδευσης στελεχών

Όσο για τον προσεχή στόχο-αγορά, οι ΗΠΑ βρίσκονται στο… ραντάρ της Owiwi.

Μάλιστα, κατά την διάρκεια των αμέσως προηγούμενων μηνών τα στελέχη της εταιρείας συμμετείχαν σε έναν accelerator στις ΗΠΑ, όπου έχοντας αμέριστη βοήθεια από μέρους της KPMG US, πραγματοποίησαν μια ιδιαίτερα ικανοποιητική έρευνα αγοράς στην εκεί αγορά, και με βάση τα δεδομένα που συγκεντρώθηκαν, εξήχθη το συμπέρασμα πως ταιριάζει στα εν γένει offerings της Owiwi.

Σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα δεδομένα, η Owiwi εκτιμάται πως θα εισέλθει στην αγορά των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια του ερχόμενου έτους.

Για φέτος, η εταιρεία έχει θέσει ως άμεσους στόχους την ολοκλήρωση της διαδικασίας που σχετίζεται με την άντληση των απαιτούμενων κεφαλαίων από τον σχετικό κύκλο χρηματοδότησης που βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά και την περαιτέρω ενδυνάμωση της διαμόρφωσης της βάσεως δεδομένων τεχνητής νοημοσύνης με την προσθήκη του τομέα των learning center. Σήμερα, η βάση δεδομένων της Owiwi απαρτίζεται από 2 εκατομμύρια χρήστες, μέγεθος εξόχως ικανοποιητικό προκειμένου να αξιοποιηθεί αποτελεσματικά από σύγχρονες τεχνολογίες ΑΙ.

Την ίδια στιγμή, η εταιρεία έχει εμπλουτίσει σημαντικά την διαθέσιμη προϊοντική φαρέτρα της με πολλά νέα εργαλεία, ενώ παράλληλα έχει προσελκύσει πολλά, όσο και σημαντικά στελέχη από την αγορά τα οποία σύντομα αναμένεται να ενταχθούν στο ανθρώπινο δυναμικό της Owiwi, ενδυναμώνοντας την αισθητά σε εμπειρία, γνώση και αξία.

Δείγμα του ενδιαφέροντος της εταιρείας για την αναδυόμενη αγορά της εκπαίδευσης στελεχών, μπορεί να θεωρηθεί και το γεγονός πως προ μερικών ημερών, η Αθηνά Πολίνα Ντόβα, συνιδρύτρια και Chief Operating Officer της Owiwi, εξελέγη Αντιπρόεδρος του International Union of Professional Trainers (IUPT), ενός διεθνούς ανεξάρτητου φορέα που εξειδικεύεται στην εκπροσώπηση διεθνών εκπαιδευτών.

Θα πρέπει να υπογραμμιστεί πως η Owiwi σήμερα έχει παρουσία σε μια σειρά από χώρες του εξωτερικού (λ.χ. Τουρκία, Κύπρος, Νότιος Κορέα, Σλοβενία κ.ά.), διαθέτοντας τις λύσεις της σε 9 γλώσσες. Όπως σημειώνεται, η αγορά της Τουρκίας εξελίσσεται ανέλπιστα καλά για την εταιρεία, σε σημείο τέτοιο που να συμβάλει σημαντικά στα μεγέθη της.

Υπενθυμίζεται πως απώτερος σκοπός της Owiwi είναι να μεταβάλει άρδην την «τυπική» διαδικασία, μα και εμπειρία πρόσληψης για επιχειρήσεις, οργανισμούς και φυσικά υποψηφίους, αξιοποιώντας τη δύναμη του Gamification.

Αξιοποιώντας state of the art τεχνολογίες και σε μεγάλο βαθμό τεχνητή νοημοσύνη, επιχειρεί να προσφέρει στις εταιρείες-πελάτες της, ακριβή εικόνα για τους πιθανούς υποψηφίους, προκειμένου αυτές με την σειρά τους να είναι σε θέση να επιλέξουν το κατάλληλο άτομο για τη δουλειά, ελαχιστοποιώντας την πιθανότητα να υποπέσουν σε μη αποδοτικές προσλήψεις.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις