Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ και MBC Group θα επενδύσουν σε ελληνικές Startups

Από την επένδυση 225 εκατ. ευρώ του MBC Group στον Όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ αναμένεται να επωφεληθούν σημαντικά και οι ελληνικές Startups, καθώς οι δύο πλευρές ανακοίνωσαν επίσημα πως θα διαθέσουν κεφάλαια σε νεοφυείς επιχειρήσεις καθώς και σε επιχειρήσεις digital υπηρεσιών.

Ένα μεγάλο επιχειρηματικό deal με θετικό αντίκτυπο τόσο για τον χώρο των media αλλά και το οικοσύστημα των νεοφυών επιχειρήσεων ολοκληρώθηκε και επίσημα την προηγούμενη εβδομάδα. Ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ ανακοίνωση την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, ύψους 225 εκατ. ευρώ με τη συμμετοχή του MBC Group, του μεγαλύτερου ομίλου media στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική. Κατόπιν της συμφωνίας με το MBC Group, ο όμιλος με έδρα το Ντουμπάι, ο οποίος διαθέτει περισσότερα από 17 από τα μεγαλύτερα κανάλια στην αγορά της Μέσης Ανατολής, κατέχει πλέον το 30% των μετοχών με δικαίωμα ψήφου, ενώ ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ διατηρεί το 70% καθώς και τον έλεγχο της σχετικής εταιρείας συμμετοχών.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, τα νέα κεφάλαια θα διατεθούν για τη δημιουργία υπερσύγχρονων και πρωτοποριακών studios και υποδομών διεθνών προδιαγραφών στην Ελλάδα για την προσέλκυση τηλεοπτικών και κινηματογραφικών παραγωγών από ολόκληρο τον κόσμο. Στόχος, μεταξύ άλλων, είναι η ανάδειξη της Ελλάδας σε διεθνή κόμβο οπτικοακουστικής παραγωγής που, παράλληλα με τα κίνητρα που έχει θεσπίσει το κράτος, ενθαρρύνοντας την αύξηση των σχετικών επενδύσεων και την εισροή συναλλάγματος.

Μάλιστα, από την επένδυση του MBC Group στον Όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ αναμένεται να επωφεληθεί σημαντικά και οι ελληνικές Startups, καθώς οι δύο πλευρές ανακοίνωσαν επίσημα πως θα διαθέσουν κεφάλαια σε νεοφυείς επιχειρήσεις καθώς και σε επιχειρήσεις digital υπηρεσιών που θα ενισχύσουν το ψηφιακό οικοσύστημα της Ελλάδας και θα δώσουν ώθηση στην αναπτυσσόμενη ψηφιακή οικονομία, ενώ την ίδια στιγμή η στήριξη προς τις ελληνικές Startups αναμένεται να έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη όπως η δημιουργία εκατοντάδων θέσεων εργασίας και η ανάπτυξη των ειδικοτήτων προηγμένης τεχνολογίας στη χώρα.

Αξίζει να σημειωθεί πως δεν είναι η πρώτη φορά που ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ στρέφεται προς τον ευρύτερο κλάδο της τεχνολογίας. Στα πρώτα του χρόνια, επένδυσε σε πολλές εταιρείες οι οποίες σήμερα βρίσκονται μεταξύ των κορυφαίων «παικτών» στην παγκόσμια αγορά τεχνολογίας όπως το Facebook, το Twitter και το Spotify. Εκτός από τον Όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ, η τεχνολογία κατέχει περίοπτη θέση και στη στρατηγική του MBC Group. Ο ηγέτης της βιομηχανίας των media της Μέσης Ανατολής, ο οποίος ανήκει στην κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας είναι ένας από τους μεγαλύτερους ομίλους μέσων ενημέρωσης στον κόσμο, με δεκάδες τηλεοπτικά και διαδικτυακά κανάλια ενώ έθεσε σε λειτουργία το πρώτο δορυφορικό δίκτυο κατά μήκος του Αραβικού Κόσμου.

Τα έσοδα του MBC Group ανέρχονται σε 25 εκατ. δολάρια ενώ τα τελευταία χρόνια ο όμιλος σημειώνει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης που ξεπερνά το 10% σε ετήσια βάση. Στον όμιλο του MBC Group ανήκει και η MBC Ventures, ο επενδυτικός βραχίονας ο οποίος από το 2012 επενδύει ως venture capital σε entrepreneurs και Startups στους τομείς του gaming, του e-commerce, των media και των mobile συσκευών.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις