Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Pyxis Ocean: Ξεκίνησε το παρθενικό του ταξίδι το πρώτο πλοίο με αιολικά ιστία 

Η ναυτιλιακή εταιρεία Cargill, η οποία έχει ναυλώσει το πλοίο, ελπίζει ότι η τεχνολογία θα βοηθήσει τη βιομηχανία να χαράξει μια πορεία προς ένα πιο πράσινο μέλλον.

Το φορτηγό πλοίο Pyxis Ocean, εξοπλισμένο με βρετανικού σχεδιασμού ειδικά αιολικά ιστία, ξεκίνησε το παρθενικό του ταξίδι.

Η ναυτιλιακή εταιρεία Cargill, η οποία έχει ναυλώσει το πλοίο, ελπίζει ότι η τεχνολογία θα βοηθήσει τη βιομηχανία να χαράξει μια πορεία προς ένα πιο πράσινο μέλλον.

Η χρήση των άκαμπτων πανιών WindWings στοχεύει στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και συνεπώς του αποτυπώματος άνθρακα της ναυτιλίας. Εκτιμάται ότι η βιομηχανία είναι υπεύθυνη για περίπου το 2,1% των παγκόσμιων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (CO2).

Το πρώτο ταξίδι του Pyxis Ocean θα είναι από την Κίνα στη Βραζιλία και θα προσφέρει την πρώτη δοκιμή σε πραγματικό κόσμο της τεχνολογίας των ανεμογεννητριών.

Διπλώνονται όταν το πλοίο βρίσκεται στο λιμάνι, ανοίγουν όταν βρίσκεται στη θάλασσα. Έχουν ύψος 123 πόδια (37,5 μέτρα) και είναι κατασκευασμένα από το ίδιο υλικό με τις ανεμογεννήτριες, για να τις κάνουν ανθεκτικές.

Επιτρέποντας σε ένα πλοίο να παρασυρθεί από τον άνεμο, αντί να βασίζεται αποκλειστικά στον κινητήρα του, θα μπορούσε τελικά να μειώσει τις εκπομπές ρύπων κατά 30% κατά τη διάρκεια ζωής του σκάφους.

Ο Jan Dieleman, πρόεδρος της Cargill Ocean transport, δήλωσε ότι η βιομηχανία βρίσκεται σε ένα «ταξίδι για την απαλλαγή από τον άνθρακα» και είπε ότι αυτή η τεχνολογία έδειξε πόσο γρήγορα αλλάζουν τα πράγματα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις