Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Domino’s Pizza: Υποβάλλει αίτηση πτώχευσης στη Ρωσία

Η DP Eurasia, η οποία κατέχει επίσης το franchise της αλυσίδας στην Τουρκία, τη Γεωργία και το Αζερμπαϊτζάν, δήλωσε ότι εγκαταλείπει προηγούμενα σχέδια για πώληση των δραστηριοτήτων της DPRussia και θα αποχωρήσει από τη χώρα.

Ο διαχειριστής του εμπορικού σήματος Domino’s Pizza στη Ρωσία θα υποβάλει αίτηση πτώχευσης για τις δραστηριότητές στη χώρα.

Η DP Eurasia, η οποία κατέχει επίσης το franchise της αλυσίδας στην Τουρκία, τη Γεωργία και το Αζερμπαϊτζάν, δήλωσε ότι εγκαταλείπει προηγούμενα σχέδια για πώληση των δραστηριοτήτων της DPRussia και θα αποχωρήσει από τη χώρα.

Τον Δεκέμβριο, η εισηγμένη στο Λονδίνο εταιρεία δήλωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από τη Ρωσία, καθώς σταθμίζει τον αντίκτυπο των κυρώσεων, αν και συνέχισε να διατηρεί ανοιχτά τα καταστήματα. Αλλά σήμερα είπε στους μετόχους: «Με το όλο και πιο δύσκολο περιβάλλον, η άμεση εταιρεία χαρτοφυλακίου της DPRussia είναι τώρα υποχρεωμένη να κάνει αυτό το βήμα, το οποίο θα επιφέρει τον τερματισμό της διαδικασίας απόπειρας πώλησης της DPRussia ως συνεχιζόμενης δραστηριότητας και, αναπόφευκτα, την παρουσία του ομίλου στη Ρωσία».

Οι παγκόσμιες εταιρείες έχουν υποστεί τεράστιο κόστος κλείνοντας καταστήματα στη Ρωσία.

Η DPRussia είναι η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία παράδοσης πίτσας στη χώρα, όπου διαθέτει 142 καταστήματα.  Η DP Eurasia δήλωσε ότι είναι πολύ νωρίς για να προσδιοριστεί ο οικονομικός αντίκτυπος της πτώχευσης της DPRussia στα οικονομικά της αποτελέσματα και θα ενημερώσει τους μετόχους εν ευθέτω χρόνω.

Τον Μάρτιο του 2022, η DP Eurasia έκοψε τις περισσότερες επενδύσεις στη Ρωσία, αφήνοντας τη λειτουργία της να διατηρηθεί.  Σταμάτησε επίσης να παίρνει δικαιώματα από τα ρωσικά καταστήματα, όπως και οι συνολικοί ιδιοκτήτες της Domino στις ΗΠΑ.

Ορισμένες παγκόσμιες εταιρείες συνεχίζουν να λειτουργούν στη Ρωσία, παρά τον πόλεμο στην Ουκρανία.  Το Σαββατοκύριακο, η Mail on Sunday αποκάλυψε ότι η Coca-Cola HBC αρνήθηκε να κλείσει τα εργοστάσιά της στη Ρωσία. Η επιχείρηση, η οποία είναι ο ευρωπαϊκός εμφιαλωτής για τον αμερικανικό γίγαντα αναψυκτικών The Coca-Cola Company, είναι μία από τις λίγες εταιρείες blue chip που είναι εισηγμένες στο Ηνωμένο Βασίλειο και εξακολουθούν να δραστηριοποιούνται στη Ρωσία και έχουν αψηφήσει τις εκκλήσεις να παραιτηθούν από βουλευτές και ακτιβιστές

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις