Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Adyen: Εξανεμίστηκαν 20 δισ. δολάρια σε μια μόνο μέρα

Τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου της Adyen ήταν πολύ χαμηλότερα των προσδοκιών, με τον επιθετικό ανταγωνισμό στη Βόρεια Αμερική να συμβάλλει στην πιο αργή ανάκαμψη.

Η fintech Adyen είδε 20 δισ. δολάρια να χάνονται μέσα σε μία μέρα. Οι μετοχές της σημείωσαν πτώση 39% την Πέμπτη,  έκλεισαν στα 898,4 ευρώ στο Άμστερνταμ και επέκτειναν τις απώλειές τους την Παρασκευή.

Τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου της Adyen ήταν πολύ χαμηλότερα των προσδοκιών, με τον επιθετικό ανταγωνισμό στη Βόρεια Αμερική να συμβάλλει στην πιο αργή ανάκαμψη.

Τα έσοδα της εταιρείας ύψους 739.1 εκατ. ευρώ αυξήθηκαν κατά 21% σε ετήσια βάση, αλλά αποτελούν την πιο αργή αύξηση των πωλήσεων της Adyen στα χρονικά.

«Οι αριθμοί που δημοσίευσαν ήταν ακόμη χειρότεροι από ό,τι περιμέναμε», δήλωσε ο Pavan Daswani της Citi, ένας από τους τέσσερις από τους 35 αναλυτές που παρακολουθεί το Bloomberg και είχαν αξιολόγηση πώλησης για την Adyen πριν από τα κέρδη.

“Πιστεύουμε ότι πρόκειται για το ευρύτερο ζήτημα του ανταγωνισμού, όπου πριν από τρία, τέσσερα χρόνια, η Adyen θεωρήθηκε ηγέτης στον τομέα των εταιρικών πελατών”, είπε. «Αρχίζει να φαίνεται σαν να είναι ένας από τους ηγέτες, παρά ο ηγέτης».

Η Adyen λειτουργεί ως πύλη πληρωμών και χρησιμοποιεί τεχνολογία για να επιτρέψει στους εμπόρους να λαμβάνουν πληρωμές με κάρτες και συναλλαγές μέσω ηλεκτρονικών καταστημάτων και παίρνει ένα μικρό ποσοστό από κάθε συναλλαγή που πραγματοποιείται μέσω της πλατφόρμας της.

Πρόκειται για μία από τις 200 κορυφαίες fintech παγκοσμίως που καθορίστηκε από το CNBC και τη Statista και συνεργάζεται με το Netflix, τη Meta και το Spotify.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις