Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Google Photos: Το νέο χαρακτηριστικό Memories θα έχει τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης

Η νέα αυτή λειτουργία θα κυκλοφορήσει πρώτα στις Η.Π.Α. και θα επεκταθεί στις παγκόσμιες αγορές τους επόμενους μήνες.

Το Google Photos εισάγει έναν νέο τρόπο για να ξαναζήσετε και να μοιραστείτε τις πιο αξέχαστες στιγμές σας με την εισαγωγή μιας νέας προβολής αναμνήσεων, που γίνεται διαθέσιμο από σήμερα στους χρήστες των ΗΠΑ.

Η λειτουργία θα επιτρέπει να αποθηκεύσετε τις αγαπημένες σας αναμνήσεις ή να δημιουργήσετε τις δικές σας από το μηδέν, προκειμένου να δημιουργήσετε ένα χρονοδιάγραμμα που μοιάζει με λεύκωμα και περιλαμβάνει πράγματα όπως τα πιο αξέχαστα ταξίδια, εορτασμούς και καθημερινές στιγμές με τους αγαπημένους σας, λέει η εταιρεία.

Η προσθήκη βασίζεται στην λειτουργία Memories του Google Photos, που υπάρχει εδώ και τέσσερα χρόνια, για την ανάκληση αξιοσημείωτων στιγμών από το παρελθόν στο επάνω μέρος της εφαρμογής Google Photos. Σήμερα, αυτό λειτουργεί κάτι σαν ένας συνδυασμός ιστοριών και αναμνήσεων Facebook, επιτρέποντάς σας να ξεφυλλίσετε αγαπημένες φωτογραφίες από προηγούμενους μήνες και χρόνια. Η Google λέει ότι αυτή η λειτουργία χρησιμοποιείται τώρα από περισσότερους από μισό δισεκατομμύριο ανθρώπους μηνιαίως.

Η νέα προβολή Αναμνήσεις επιτρέπει πλέον στους χρήστες να κάνουν περισσότερα με αυτές τις αγαπημένες στιγμές με δημιουργικό τρόπο. Θα μπορείτε να προσθέσετε και να αφαιρέσετε συγκεκριμένες φωτογραφίες από την προβολή Αναμνήσεις ή ακόμα και να ξεκινήσετε μια δική σας προβολή Αναμνήσεων, χωρίς να βασίζεστε σε αυτές τις φωτογραφίες που έχουν ήδη εμφανιστεί από την εφαρμογή. Μπορείτε επίσης να μετονομάσετε την προβολή Αναμνήσεις, αντί για κάποιον πιο γενικό τίτλο που περιλαμβάνουν οι Φωτογραφίες Google, όπως “Τα καλύτερα του Αυγούστου 2013”, για παράδειγμα.

Μια πειραματική λειτουργία από το Google Labs στις Φωτογραφίες θα προτείνει επίσης άλλους τίτλους που δημιουργήθηκαν με παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη. Η βοήθεια αυτή θα έρχεται μέσω του κουμπιού “Help me title”. Εάν δεν σας αρέσουν οι προτάσεις AI, μπορείτε να τις επεξεργαστείτε ή να τις ανακατευθύνετε αξιοποιώντας το κουμπί “Προσθήκη υπόδειξης”. Η Google λέει ότι αυτά τα σχόλια θα βοηθήσουν το AI να βελτιωθεί με την πάροδο του χρόνου.

Ωστόσο, η λειτουργία AI θα είναι διαθέσιμη μόνο σε επιλεγμένους λογαριασμούς στις ΗΠΑ προς το παρόν.

Εκτός από τη δημιουργία του δικού σας χρονολογίου Αναμνήσεων, μπορείτε να προσκαλέσετε φίλους και συγγενείς να συμμετέχουν στην προβολή Αναμνήσεις που έχετε δημιουργήσει, προσθέτοντας τις δικές τους αγαπημένες φωτογραφίες και βίντεο στη συλλογή, παρόμοια με τα Κοινόχρηστα άλμπουμ.

Το τελικό αποτέλεσμα φωτογραφιών και βίντεο που μοιάζει με λεύκωμα μπορεί στη συνέχεια να κοινοποιηθεί αλλού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σύντομα, ως βίντεο – μια ένδειξη ότι η Google έχει κατά νου την κοινή χρήση σε πλατφόρμες βίντεο σύντομης μορφής όπως το YouTube Shorts και το TikTok.

Η νέα αυτή λειτουργία θα κυκλοφορήσει πρώτα στις Η.Π.Α. και θα επεκταθεί στις παγκόσμιες αγορές τους επόμενους μήνες.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις