Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Apple αναστέλλει ξανά τις διαφημίσεις στο X

Οι τελευταίες αναρτήσεις του Elon Musk και τα αντισημιτικά σχόλια του θα πλήξουν όχι μόνο τη φήμη του, αλλά και τα έσοδα της πλατφόρμας Χ.

Ο Elon Musk έχει μια εκκεντρική προσωπικότητα, αυτό είναι γνωστό, και συχνά πυκνά προκαλεί αντιδράσεις με τις δηλώσεις που κάνει. Όμως οι τελευταίες αναρτήσεις του και τα αντισημιτικά σχόλια του θα πλήξουν όχι μόνο τη φήμη του, αλλά και τα έσοδα της πλατφόρμας Χ.

Σύμφωνα λοιπόν με το Axios, η Apple σταμάτησε όλες τις διαφημίσεις στην πλατφόρμα X μετά τα αντισημιτικά σχόλια του Elon Musk την περασμένη Τετάρτη.

Πολλοί διαφημιστές έχουν αποχωρήσει από το X από τότε που ο Elon Musk αγόρασε το Twitter (το οποίο έκτοτε μετονομάστηκε σε X). Ωστόσο, η Apple συνέχισε να πληρώνει για διαφημίσεις και ήταν ένας από τους μεγαλύτερους διαφημιστικούς συνεργάτες του κοινωνικού δικτύου. Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Μάρτιο, ο Musk ευχαρίστησε την Apple για την υποστήριξή της και αποκάλεσε την εταιρεία «έναν από τους μεγαλύτερους διαφημιστές του Twitter».


Δεν είναι η πρώτη φορά για την Apple

Η Apple είχε σταματήσει τις διαφημίσεις στην πλατφόρμα X/Twitter ξανά τον Νοέμβριο του 2022, κάτι που είχε εξοργίσει τον Musk, ρωτώντας την Apple «αν μισούσε την ελευθερία του λόγου». Λίγους μήνες μετά η διαμάχη επιλύθηκε όταν ο Musk και ο Cook συναντήθηκαν στο Apple Park. Ο Musk τότε είχε αναφέρει ότι «είχαν μια καλή συζήτηση», ενώ η Apple στη συνέχεια «επανάφερε πλήρως τις διαφημίσεις της». Σύμφωνα με διάφορες αναφορές, η Apple ξόδευε περισσότερα από 100 εκατομμύρια δολάρια ετησίως για διαφημίσεις στο Twitter.

Με τα τελευταία σχόλια του ιδιοκτήτη του X, δεν είναι σαφές αν η Apple θα πεισθεί να επαναλάβει διαφημίσεις στην πλατφόρμα στο μέλλον. 

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις