Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Apple: «Καμπάνα» 25 εκατ. δολαρίων για παράνομες προσλήψεις

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ υποστηρίζει ότι η εταιρεία προτίμησε να προσλάβει παράνομους μετανάστες αντί για Αμερικανούς πολίτες και τους κατόχους πράσινης κάρτας

Πρόστιμο ύψους 25 εκατ. δολαρίων επιβλήθηκε στην Apple για παράνομες προσλήψεις. Ειδικότερα, σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ η εταιρεία προτίμησε να προσλάβει παράνομους μετανάστες αντί για Αμερικανούς πολίτες και τους κατόχους πράσινης κάρτας για συγκεκριμένες θέσεις εργασίας.

Όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, η Apple δεν προσέλαβε Αμερικανούς πολίτες ή μόνιμους κάτοικους για θέσεις εργασίας σε ένα πρόγραμμα που επιτρέπει τη χρηματοδότηση εργοδοτών για την πρόσληψη εργαζόμενων με πράσινη κάρτα. Κατά αυτόν τον τρόπο ο τεχνολογικός κολοσσός παραβίασε τον ομοσπονδιακό νόμο που απαγορεύει τις διακρίσεις με βάση την ιθαγένεια.

Σύμφωνα με το Reuters, πρόκειται για τον μεγαλύτερο διακανονισμό που έχει γίνει ποτέ από την πλευρά του υπουργείου Δικαιοσύνης και αφορά διακρίσεις με βάση την ιθαγένεια. Επομένως, η Αpple καλείται να πληρώσει 6,75 εκατ. δολάρια σε αστικές κυρώσεις και 18,25 εκατ. δολάρια σε ένα μη προσδιορισμένο αριθμό εργαζόμενων που επηρεάστηκαν από την απόφασή της.

Η Αpple απάντησε ότι «ακούσια δεν ακολουθούσαμε το πρότυπο του Υπουργείου Δικαιοσύνης». Ωστόσο, το υπ. Δικαιοσύνης υποστηρίζει ότι η εταιρεία δεν διαφήμισε τις θέσεις εργασίας που ήταν διαθέσιμες για το πρόγραμμα στο site της, όπως κάνει συνήθως. Παράλληλα, απαιτούσε από όσους κατέθεταν αίτηση γι’ αυτές τις θέσεις να ταχυδρομήσουν έντυπες αιτήσεις, παρά το γεγονός πως συνήθως επιτρέπει τις ηλεκτρονικές αιτήσεις.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις