Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Κομισιόν: Διορία στο YouTube και το TikTok για να λάβουν μέτρα για την προστασία των ανηλίκων

Το αίτημα για την παροχή πληροφοριών έρχεται λίγες ημέρες, αφότου ο Τιερί Μπρετόν προειδοποίησε τον διευθύνοντα σύμβουλο του TikTok, Shou Zi Chew, να κάνει περισσότερες ενέργειες για την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης στην πλατφόρμα που ανήκει στην κινεζική εταιρεία ByteDance.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έδωσε προθεσμία στο YouTube και το TikTok μέχρι τις 30 Νοεμβρίου να απαντήσουν στο αίτημα παροχής πληροφοριών σχετικά με τον τρόπο προστασίας των παιδιών από παράνομο και επιβλαβές περιεχόμενο.

Η Επιτροπή ζητάει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα μέτρα που έχουν λάβει το YouTube και το TikTok για να ενισχύσουν τις προσπάθειές τους για την προστασία των ανηλίκων προκειμένου να συμμορφωθούν με το νέο εγχειρίδιο κανόνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις ψηφιακές υπηρεσίες.

Το αίτημα για την παροχή πληροφοριών έρχεται λίγες ημέρες, αφότου ο Τιερί Μπρετόν προειδοποίησε τον διευθύνοντα σύμβουλο του TikTok, Shou Zi Chewνα κάνει περισσότερες ενέργειες για την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης στην πλατφόρμα που ανήκει στην κινεζική εταιρεία ByteDance.

Επισημαίνεται ότι ο Breton προειδοποίησε πρόσφατα και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Alphabet, Sundar Pichai, για την υποχρέωση της εταιρείας να προστατεύει τα παιδιά και τους εφήβους. Οι εταιρείες που παραβιάζουν τον DSA (Νόμος για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες) αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να δεχτούν πρόστιμα έως και 6% του παγκόσμιου τζίρου τους

Τέλος, η Επιτροπή δήλωσε ότι «με βάση την αξιολόγηση των απαντήσεων των εταιρειών, η Επιτροπή θα αξιολογήσει τα επόμενα βήματα της».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις