Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Instagram: Έρχεται σύντομα η απόκρυψη της ένδειξης «Διαβάστηκε» στα μηνύματα

Μετά την προσθήκη στίχων στα Reels και τα Threads έρχεται και μια νέα λειτουργία στην πλατφόρμα που τη ζητούσαν οι χρήστες εδώ και πολύ καιρό.

Η ομάδα ανάπτυξης του Instagram ετοιμάζει μια νέα λειτουργία που αφορά την ιδιωτικότητα των χρηστών, όπως παραδέχτηκε ο CEO της πλατφόρμας Adam Mosseri, την οποία οι χρήστες ζητούσαν εδώ και πολύ καιρό.

Πρόκειται για την περιβόητη ένδειξη του “Διαβάστηκε”, την οποία θα μπορεί πλέον ο χρήστης να την απενεργοποιήσει, έτσι ώστε ο αποστολέας του να μη γνωρίζει αν έχει διαβάσει το μήνυμα ο παραλήπτης του. 

Το Instagram έχει στις ρυθμίσεις του την απενεργοποίηση της κατάστασης δραστηριότητας (Activity Status), αλλά μέχρι σήμερα δεν υπάρχει τρόπος ο χρήστης ν’ αποφύγει αυτές τις αποδείξεις δραστηριότητας στα μηνύματα, οπότε ο συνομιλητής μπορεί να βλέπει αν όντως διαβάστηκε το μήνυμα ή όχι.

Αυτή την περίοδο γίνονται δοκιμές γι’ αυτό το νέο διακόπτη και πρόκειται να είναι διαθέσιμος σε όλους τους χρήστες τις επόμενες εβδομάδες. Με τον τρόπο αυτό θα υπάρχει η δυνατότητα της απενεργοποίησης του “Διαβάστηκε” συνολικά ή ανά μεμονωμένο χρήστη. Η συγκεκριμένη επιλογή θα εμφανιστεί στην ενότητα “Απόρρητο και ασφάλεια”.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις