Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Βίκυ Γούλου (Grapevine Digital): Στόχος μας το Procify να βελτιώσει την καθημερινότητα των εργαζομένων

Η Co-founder & CEO της Grapevine Digital τόνισε ότι το Procify, το οποίο αποτελεί τη νέα λύση της εταιρείας, έχει σχεδιαστεί με γνώμονα τον άνθρωπο

Τη νέα λύση της Grapevine Digital με τη χαρακτηριστική ονομασία “Procify“, παρουσίασε η Co-founder και CEO της εταιρείας, Βίκυ Γούλου, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Κέντρο Επιχειρηματικότητας «Κωνσταντίνος Μίχαλος».Όπως τόνισε η κυρία Γούλου στο πλαίσιο της ομιλίας της, το Procify είναι μια πλατφόρμα ππυ έρχεται να ψηφιοποιήσει και να αυτοματοποιήσει τις εταιρικές διαδικασίες με έναν τρόπο πολύ εύκολο, καθώς έχει σχεδιαστεί με γνώμονα τον άνθρωπο.

Αναλυτικότερα, αναφερόμενη στο Procify, η κυρία Γούλου ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η λύση που έχουμε αναπτύξει είναι το Procify, Procify από τη λέξη processes, δηλαδή διαδικασίες. Το Procify είναι μια πλατφόρμα που έρχεται να ψηφιοποιήσει και να αυτοματοποιήσει τις εταιρικές διαδικασίες με έναν τρόπο πολύ εύκολο. Πώς; Διασυνδέοντας τους ανθρώπους, τα συστήματα και τα δεδομένα που συμμετέχουν στις διαδικασίες. Ωστόσο, θέλω λιγάκι να εστιάσω στο πως η λύση μας, δηλαδή το λογισμικό που έχουμε αναπτύξει έχει ως γνώμονα τον άνθρωπο. Καταρχήν, όταν ξεκινήσαμε να αναπτύσσουμε τη λύση μας δεν φτιάξαμε κάτι το οποίο φανταστήκαμε εμείς οι ίδιοι, φτιάξαμε κάτι που προέκυψε ως feedback από την αγορά. Μιλήσαμε με τους υποψήφιους χρήστες μας, καταλάβαμε τις ανάγκες και τα προβλήματά τους. Άρα με γνώμονα αυτό το feedback αναπτύξαμε την πλατφόρμα και είδαμε ότι ένα πολύ βασικό κομμάτι είναι το να είναι εύχρηστη, δηλαδή να αποτελεί μια τεχνολογία που να είναι εύκολη στο να χρησιμοποιηθεί. Για τον λόγο αυτό, το interface είναι πολύ φιλικό και εύχρηστο για τον οποιονδήποτε χρήστη είτε έχει γνώσεις τεχνολογίας είτε όχι. Φυσικά, εμείς οι 25 άνθρωποι, οι οποίοι καθημερινά αναπτύσσουμε αυτή τη λύση είμαστε οι πρώτοι καθημερινοί χρήστες της πλατφόρμας. Για να δούμε ότι όντως είναι εύκολη στη χρήση και ότι όντως δουλεύει για εμάς πρώτα απ΄όλα και ότι μας βοηθάει να τελειώσουμε τις εργασίες μας. Και καθώς αναπτύσσουμε το προϊόν, καθώς αποκτάμε νέους πελάτες συνεχίζουμε διαρκώς να έχουμε feedback από τα άτομα έτσι ώστε να βελτιστοποιούμε τη λύση μας. Ο στόχος μας λοιπόν είναι η τεχνολογία, το Procify να βελτιώνει κατά κύριο λόγο την καθημερινότητα των εργαζομένων».

Η Co-founder και CEO της Grapevine Digital, Βίκυ Γούλου

Όσον αφορά την τεχνολογία της εταιρείας, η CEO της Grapevine Digital δήλωσε πως: «Χρησιμοποιούμε τεχνολογίες για να αγκαλιάσουμε τις νέες τάσεις, όπως είναι η τεχνητή νοημοσύνη, η ρομποτική αυτοματοποίηση διαδικασιών κλπ.».

Έπειτα, αναφερόμενη στις διακρίσεις που έχει λάβει έως σήμερα η Grapevine Digital, η κυρία Γούλου είπε ότι: «Είμαστε μια εταιρεία που ιδρύθηκε το 2020 ωστόσο έχουμε κάποιες διακρίσεις. Είμαστε ενεργό μέλος του ΕΒΕΑ και βρισκόμαστε υπό τη συνεχή καθοδήγηση της θερμοκοιτίδας τους, ΘΕΑ. Επίσης, είμαστε στο Εθνικό Μητρώο Νεοφυών Επιχειρήσεων, το Elevate Greece που νομίζω ότι όλοι γνωρίζετε».


Σχετικά με τις δυσκολίες που έχει αντιμετωπίσει η εταιρεία η Βίκυ Γούλου ανέφερε ότι: «Αυτό που κάνουμε είναι να μετασχηματίζουμε ψηφιακά τις επιχειρήσεις, επιχειρήσεις σε διάφορους κλάδους, από τις τηλεπικοινωνίες μέχρι τη βιομηχανία. Εταιρείας ενέργειας, εταιρείες στη ναυτιλία, το λιανεμπόριο, ενώ έχουμε και  ως πελάτες κάποιες επιχειρήσεις στον δημόσιο τομέα. Ποιες δυσκολίες έχουμε συναντήσει; Νομίζω είναι προφανές, καθώς πλήττει σχεδόν όλες τις νέες εταιρείες γιατί οι επιχειρήσεις είναι οι άνθρωποι τους και προφανώς το brain drain μας έχει κάνει επίσης μεγάλη ζημιά».

Τέλος, αναφορικά με τα σχέδια της Grapevine Digital για το μέλλον η κυρία Γούλου υπογράμμισε ότι: «Θέλουμε να εδραιώσουμε περισσότερο την παρουσία μας στην ελληνική αγορά και καθώς η τεχνολογία δεν έχει σύνορα, θέλουμε να βγούμε και στο εξωτερικό. Θέλουμε να βγούμε στις αγορές της Ευρώπης, της Αμερικής και της Λατινικής Αμερικής».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις