Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Cruise: Μειώνει τον στόλο robotaxi κατά 50% μετά από σύγκρουση με πυροσβεστικό όχημα

Ζητήθηκε από την Cruise να μειώσει τον στόλο της κατά 50% και να μην έχει περισσότερα από 50 οχήματα χωρίς οδηγό σε λειτουργία κατά τη διάρκεια της ημέρας και 150 οχήματα χωρίς οδηγό σε λειτουργία τη νύχτα μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα.

Η Cruise, θυγατρική εταιρεία αυτόνομων αυτοκινήτων της GM, κλήθηκε να μειώσει τον στόλο robotaxi κατά 50% στο Σαν Φρανσίσκο μετά από σύγκρουση το βράδυ της Πέμπτης με πυροσβεστικό όχημα.

Το Τμήμα Μηχανοκίνητων Οχημάτων της Καλιφόρνιας, ο οργανισμός που ρυθμίζει τη δοκιμή και την ανάπτυξη αυτόνομων οχημάτων στην πολιτεία, ζήτησε τη μείωση των λειτουργιών. Η κρατική υπηρεσία δήλωσε ότι ερευνά «πρόσφατα ανησυχητικά περιστατικά» που αφορούν οχήματα Cruise στο Σαν Φρανσίσκο. Ζητήθηκε από την Cruise να μειώσει τον στόλο της κατά 50% και να μην έχει περισσότερα από 50 οχήματα χωρίς οδηγό σε λειτουργία κατά τη διάρκεια της ημέρας και 150 οχήματα χωρίς οδηγό σε λειτουργία τη νύχτα μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα.

“Η ασφάλεια του επιβατικού κοινού είναι η κορυφαία προτεραιότητα του DMV της Καλιφόρνια”, ανέφερε το DMV σε δήλωση που εκδόθηκε το βράδυ της Παρασκευής, προσθέτοντας ότι έχει το δικαίωμα, μετά την έρευνα, να αναστείλει ή να ανακαλέσει τις δοκιμές ή / και τις άδειες ανάπτυξης εάν διαπιστώσει ότι υπάρχει παράλογος κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια. “Ο πρωταρχικός στόχος των κανονισμών του DMV είναι η ασφαλής λειτουργία των αυτόνομων οχημάτων και η ασφάλεια του κοινού που μοιράζεται το δρόμο με αυτά τα οχήματα”.

Η Cruise δήλωσε στο TechCrunch ότι συμμορφώνεται με το αίτημα και δημοσίευσε επίσης μια ανάρτηση ιστολογίου παρουσιάζοντας την οπτική της εταιρείας για το πώς και γιατί συνέβη η σύγκρουση.

«Πάνω από εκατό άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους κάθε μέρα στους αμερικανικούς δρόμους και αμέτρητοι άλλοι τραυματίζονται σοβαρά», ανέφερε η Cruise σε δήλωση. Πιστεύουμε ότι είναι σαφές ότι η Cruise επηρεάζει θετικά τη συνολική οδική ασφάλεια και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με την CA DMV για να προχωρήσουμε σε βελτιώσεις και να παρέχουμε τυχόν δεδομένα που χρειάζονται για να ενισχύσουν την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του στόλου μας».

Η Cruise είχε μια σειρά ατυχών περιστατικών, με τουλάχιστον 10 από τα αυτοκίνητά της χωρίς οδηγό να σταματούν και να εμποδίζουν την κυκλοφορία, γεγονός που απειλεί να εκτροχιάσει τα εμπορικά της σχέδια. Η σειρά των δυσλειτουργιών έρχεται μόλις μια εβδομάδα μετά την έγκριση από την Επιτροπή Δημόσιων Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας της Καλιφόρνια για την επέκταση των εμπορικών δραστηριοτήτων στο Σαν Φρανσίσκο.

Η CPUC, ο οργανισμός που ρυθμίζει τις λειτουργίες ride-hailing, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που αφορούν robotaxis, ενέκρινε την Cruise και τη Waymo στις 10 Αυγούστου για τελικές άδειες που επιτρέπουν στις εταιρείες να λειτουργούν 24 ώρες την ημέρα, επτά ημέρες την εβδομάδα, να επεκτείνουν τους στόλους τους και να χρεώνουν για βόλτες σε όλη την πόλη.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις