Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Εθνική Τράπεζα βραβεύτηκε από τον Economist για την ψηφιακή τραπεζική εμπειρία

Η τράπεζα έχει καταφέρει να εισάγει καινοτόμες υπηρεσίες e-τραπεζικής και να αναβαθμίσει την έννοια της ψηφιακής εμπειρίας για τους πελάτες και τους συνεργάτες της.

Βραβείο για το ψηφιακό άλμα που πραγματοποίησε η Εθνική Τράπεζα κατά τα τελευταία δύο χρόνια, προσφέροντας πρωτοποριακές υπηρεσίες ηλεκτρονικής τραπεζικής στους πελάτες της,  απονεμήθηκε στη Διοίκηση της τράπεζας κατά την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από τον Economist στην Αθήνα, με θέμα την Τεχνολογία και την Καινοτομία.

Το βραβείο παρέλαβε, από τον countries editor του Economist Alasdair Ross, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Παύλος Μυλωνάς, ο οποίος τόνισε ότι το βραβείο αυτό αποτελεί αναγνώριση της μεγάλης επένδυσης που έχει πραγματοποιήσει και συνεχίζει συστηματικά να πραγματοποιεί η Εθνική στην τεχνολογία. Χαρακτηριστικά υπογράμμισε ότι η Εθνική έχει σήμερα περισσότερους από 2 εκατ. ενεργούς ψηφιακούς πελάτες, με μερίδιο αγοράς 32%.   

Στην εκδήλωση του Economist με τον τίτλο ECONOMIST – TECHNOLOGY AND INNOVATION 2022, οι διακεκριμένοι ομιλητές ήταν ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης και ο ερευνητής και Διευθυντής Πληροφορικής του ΜΙΤ Media Lab Μιχάλης Μπλέτσας, οι οποίοι μίλησαν για τις επερχόμενες καθοριστικές τεχνολογικές εξελίξεις, τις αλλαγές που θα επιφέρουν, τη δυναμική της ψηφιακής μεταρρύθμισης στην Ελλάδα και την πρόοδο της τεχνητής νοημοσύνης.

Η Εθνική Τράπεζα ξεχώρισε και βραβεύτηκε για τα τεχνολογικά της επιτεύγματα, μαζί με άλλες 6 από τις μεγαλύτερες ελληνικές επιχειρήσεις σε άλλους κλάδους (ενέργεια, τηλεπικοινωνίες, ναυτιλία, κατασκευές) που διακρίθηκαν σε αυτό το επίπεδο και ειδικότερα εν μέσω της πανδημίας, όπου η τεχνολογία απέκτησε ακόμη σημαντικότερη χρήση και αξία για τους πελάτες των επιχειρήσεων, τους εργαζόμενους και την οικονομία. 

Όπως αναφέρθηκε ειδικότερα στην εκδήλωση, αυτό το βραβείο απονέμεται στην Εθνική Τράπεζα, η οποία μέσω της τεχνολογίας έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια να εισάγει μια νέα τραπεζική εμπειρία ψηφιακής εξυπηρέτησης για τους πελάτες της και τις εταιρείες με τις οποίες συνεργάζεται.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις