Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Spotify: «Τσεκούρι» σε 600 θέσεις εργασίας

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα περικόψει το 6% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της

H Spotify ανακοίνωσε και επισήμως ότι θα περικόψει το 6% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της, καθώς αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα με καταναλωτές και διαφημιστές να περιορίζουν τις δαπάνες τους.

Πιο συγκεκριμένα, η μουσική πλατφόρμα, έχει συνολικό εργατικό δυναμικό περίπου 9.800 ατόμων, πράγμα που σημαίνει ότι οι περικοπές επηρεάζουν περίπου 600 υπαλλήλους.

Σε εσωτερικό υπόμνημα που στάλθηκε σήμερα στο προσωπικό της εταιρείας, ο CEO, Daniel Ek, τόνισε πως: «Όπως πολλοί άλλοι ηγέτες, ήλπιζα να διατηρήσω τους δυνατούς ούριους ανέμους από την πανδημία, όμως, εκ των υστέρων, ήμουν πολύ φιλόδοξος να επενδύσω πριν από την αύξηση των εσόδων μας. Και για αυτόν τον λόγο, σήμερα, μειώνουμε τη βάση των εργαζομένων μας κατά περίπου 6% σε ολόκληρη την εταιρεία».

Ο Daniel Ek ανέλαβε την «πλήρη ευθύνη για τις κινήσεις που μας έφεραν εδώ σήμερα», ενώ οι απολυμένοι αναμένεται να λάβουν αποζημίωση για διάστημα πέντε μηνών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την προηγούμενη εβδομάδα η Alphabet και η Microsoft ανακοίνωσαν και εκείνες περικοπές χιλιάδων θέσεων εργασίας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις