Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Επίσημο: H Microsoft επενδύει δισεκατομμύρια στο ChatGPT – Σε «πανικό» η Google

Σύμφωνα με εκτιμήσεις η επένδυση αγγίζει τα 10 δισ. δολάρια

Ανακοινώθηκε και επίσημα η επένδυση πολλών δισεκατομμυρίων της Microsoft στην OpenAI, η οποία βρίσκεται πίσω υπηρεσία τεχνητής νοημοσύνης ChatGPT που έχει προκαλέσει παγκόσμια φρενίτιδα.

Η Microsoft δεν θέλησε δεν θέλησε να διευκρινίσει το ακριβές ποσό της επένδυσης, ωστόσο σύμφωνα με εκτιμήσεις αγγίζει τα 10 δισ. δολάρια.

Η συμφωνία σηματοδοτεί την τρίτη φάση της συνεργασίας μεταξύ των δύο εταιρειών, με τη Microsoft να έχει ήδη επενδύσει άλλες δύο φορές (το 2019 και το 2021) στην πολλά υποσχόμενη υπηρεσία τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ). Ο τεχνολογικός «γίγαντας» είχε ήδη επενδύσει μέχρι σήμερα περίπου 1 δισ. δολάρια στην OpenAI.

«Η συνεργασία μας με το OpenAI γίνεται γύρω από την κοινή φιλοδοξία μας να προωθήσουμε υπεύθυνα την έρευνα για την τεχνητή νοημοσύνη και να εκδημοκρατίσουμε την τεχνητή νοημοσύνη ως μια νέα τεχνολογική πλατφόρμα», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft, Σάτια Ναντέλα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ιδρυτές της OpenAI είναι μεταξύ άλλων, ο Ίλον Μασκ και ο Σαμ Άλτμαν.

Η τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης ChatGPT κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στα τέλη Νοεμβρίου, καταφέρνοντας να εντυπωσιάσει τη Silicon Valley. Μάλιστα, θα μπορούσε να πει κανείς ότι δημιούργησε μια μικρή «επανάσταση» στο διαδίκτυο, καθώς συγκέντρωσε ένα εκατομμύριο χρήστες σε λιγότερο από μία εβδομάδα.

Η εφαρμογή έχει τη δυνατότητα να μιμείται την ανθρώπινη ομιλία και να απαντάει σε διάφορα ερωτήματα με τον ίδιο τρόπο που θα το έκανε και ένας άνθρωπος. Με λίγα λόγια πρόκειται για μια φωνητική έκδοση του Google Search.

Από την άλλη, δημοσιεύματα υποστηρίζουν ότι στα γραφεία της Google επικρατεί έντονος προβληματισμός, καθώς η Microsoft, προσπαθεί επίσης να προσθέσει το ChatGPT στη μηχανή αναζήτησης Bing. Βασικός της στόχος σε αυτή την περίπτωση είναι αναπτύξει ένα συγκριτικό πλεονέκτημα απέναντι στη Google.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις