Το ChatGPT πήρε και άδεια άσκησης ιατρικού επαγγέλματος!

Το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης σκόραρε πάνω από 50% σε εξετάσεις για την απόκτηση ιατρικής άδειας στις ΗΠΑ

Μετά την επιτυχία στις εξετάσεις για MBA και το πτυχίο Νομικής, το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης ChatGPT της OpenAl που έχει προκαλέσει παγκόσμια φρενίτιδα έρχεται να προσθέσει ένα ακόμη επίτευγμα στο «βιογραφικό» του. Αυτή τη φορά, έγινε γνωστό πως το AI εργαλείο έχει τη δυνατότητα να περάσει ή τουλάχιστον να φτάσει πολύ κοντά στο να περάσει τις εξετάσεις για την απόκτηση ιατρικής άδειας στις ΗΠΑ.

Ειδικότερα, Αμερικανοί επιστήμονες ανάρτησαν μια νέα μελέτη, στην οποία εξερευνούν το όριο δυνατοτήτων του ChatGPT. Η νέα έρευνα λοιπόν, υποστηρίζει ότι το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης σκόραρε πάνω από 50% σε μία από τις πιο δύσκολες τυποποιημένες εξετάσεις της χώρας: αυτή για την απόκτηση ιατρικής άδειας στις ΗΠΑ (USMLE).

Το USMLE αποτελείται από τρεις εξετάσεις. Η πρώτη είναι συνήθως για δευτεροετείς φοιτητές ιατρικής, η δεύτερη για όσους βρίσκονται στο τέταρτο έτος των σπουδών τους, και η τελευταία προορίζεται για γιατρούς που έχουν ολοκληρώσει ένα έτος μεταπτυχιακής εκπαίδευσης. Όπως καταλαβαίνουμε οι εξετάσεις αυτές είναι ιδιαίτερα απαιτητικές και οι υποψήφιοι συνήθως αφιερώνουν τουλάχιστον έναν χρόνο εντατικής προετοιμασίας.

Οι ερευνητές, λοιπόν, έδωσαν στο ChatGPT τις ερωτήσεις από εξετάσεις προηγούμενων χρόνων, οι οποίες περιλάμβαναν ερωτήσεις ανοικτού τύπου, αλλά και quiz πολλαπλών επιλογών. Στη συνέχεια, δύο γιατροί κλήθηκαν να βαθμολογήσουν τις απαντήσεις ως ανεξάρτητοι κριτές και τελικά το ChatGPT πέρασε επιτυχώς τις εξετάσεις.

Αυτό που προκαλεί όμως μεγάλη εντύπωση είναι το γεγονός ότι οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι οι περισσότερες απαντήσεις του τεστ δεν υπήρχαν στο σύνολο των δεδομένων που χρησιμοποιήθηκε για την εκπαίδευση του ChatGPT. Τι εννοούν με αυτό; Ότι το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης δεν είχε στη βάση δεδομένων του έτοιμες τις απαντήσεις της εξέτασης, αλλά κατάφερε να τις παράγει εκείνη τη στιγμή.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις