Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το ChatGPT πέρασε εξαιρετικά απαιτητικές εξετάσεις MBA!

Το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης της OpenAl κατάφερε να περάσει επιτυχώς την τελική εξέταση του προγράμματος Master of Business Administration του Wharton School του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια

Άλλη μία μεγάλη επιτυχία σημείωσε το ChatGPT, το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης της OpenAl που έχει κατακτήσει το διαδίκτυο, αυτή τη φορά στον ακαδημαϊκό τομέα. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το NBC News ο Christian Terwiesch, καθηγητής του Wharton School του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια, ενός από τα πιο φημισμένα πανεπιστήμια στον κόσμο, έκανε μια έρευνα σχετικά με το ChatGPT. Αυτό που διαπίστωσε ήταν ότι το AI GPT-3 chatbot μπόρεσε να περάσει επιτυχώς την τελική εξέταση για το πρόγραμμα Master of Business Administration (MBA) του πανεπιστημίου.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, ο οποίος και συνέγραψε την ερευνητική εργασία “Would Chat GPT3 Get a Wharton MBA? A Prediction Based on Its Performance in the Operations Management Course“, το bot κατάφερε να βαθμολογηθεί μεταξύ B- και B στην εξέταση.

Ο Terwiesch ανέφερε χαρακτηριστικά πως η βαθμολογία που πήρε το chatbot δείχνει την «αξιοσημείωτη ικανότητά του να αυτοματοποιεί ορισμένες από τις δεξιότητες των εργαζομένων με υψηλή ανταμοιβή γενικά και συγκεκριμένα των εργαζομένων με γνώση σε θέσεις εργασίας που κατέχουν απόφοιτοι του MBA, όπως αναλυτές, διευθυντές και σύμβουλοι».

Σύμφωνα με τον Terwiesch το ChatGPT κατάφερε να κάνει «καταπληκτική δουλειά σε ερωτήσεις διαχείρισης βασικών λειτουργιών και ανάλυσης διεργασιών, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που βασίζονται σε περιπτωσιολογικές μελέτες». Ακόμα, o καθηγητής χαρακτήρισε τις απαντήσεις του bot ως «εξαιρετικές», ενώ ανέφερε ότι το ChatGPT ήταν πολύ καλό «στο να τροποποιεί τις απαντήσεις του σαν απάντηση σε ανθρώπινες υποδείξεις».

Υπάρχουν ακόμα ελλείψεις

Μπορεί οι επιδόσεις του ChatGPT να ήταν εντυπωσιακές, ωστόσο ο Terwiesch ανέφερε ότι το bot «κατά καιρούς κάνει εκπληκτικά λάθη σε σχετικά απλούς υπολογισμούς στο επίπεδο των Μαθηματικών της 6ης τάξης».

Η παρούσα έκδοση του Chat GPT «δεν είναι ικανή να χειριστεί πιο προηγμένες ερωτήσεις ανάλυσης διεργασιών, ακόμη και όταν βασίζονται σε πολύ τυπικά πρότυπα. Αυτό περιλαμβάνει ροές διεργασιών με πολλαπλά προϊόντα και προβλήματα με στοχαστικά αποτελέσματα όπως η μεταβλητότητα της ζήτησης». υποστηρίζει ο καθηγητής.

Παρόλα αυτά, ο Terwiesch δήλωσε ότι η απόδοση του ChatGPT στο τεστ θα μπορούσε να έχει «σημαντικές επιπτώσεις για την εκπαίδευση που παρέχει η σχολή, ενώ υπογράμμισε ότι υπάρχει ανάγκη λήψης επιπρόσθετων μέτρων πάνω στον τρόπο που διεξάγονται οι εξετάσεις.

Σε «πανικό» οι εκπαιδευτικοί

Οι εκπαιδευτικοί ανησυχούν όλο και περισσότερο ότι AI chatbots όπως το ChatGPT θα μπορούσαν να βοηθήσουν τους φοιτητές να περνούν τις εξετάσεις τους με δόλο. Μάλιστα δεν είναι λίγα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα που έχουν απαγορεύσει την πρόσβαση στο ChatGPT. Ωστόσο, ίσως είναι ήδη αργά καθώς όπως ανέφερε η The Stanford Daily ένας μεγάλος αριθμός φοιτητών από  διεθνώς αναγνωρισμένα πανεπιστήμια όπως αυτό του Stanford χρησιμοποιούν το ChatGPT στις τελικές τους εξετάσεις, καθώς και στις εργασίες τους.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις