Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το 60% του παγκόσμιου πληθυσμού θα έχει πρόσβαση σε 5G το 2026

Έτοιμο για “απογείωση” βρίσκεται το 5G παγκοσμίως, καθώς όλο και περισσότεροι εμπλεκόμενοι αποκτούν τις κατάλληλες και απαραίτητες υποδομές. Ως αποτέλεσμα, περισσότεροι καταναλωτές αναμένεται να αποκτήσουν πρόσβαση στην επαναστατική τεχνολογία τα επόμενα χρόνια.

Δεδομένα που παρουσιάζει το Finbold, εκτιμούν πιο συγκεκριμένα ότι περίπου 4,74 δισ. άνθρωποι, δηλαδή το 60% του παγκόσμιου πληθυσμού θα έχει πρόσβαση σε 5G δίκτυα έως το 2026. Το ίδιο έτος, το ποσοστό κάλυψης των δικτύων 3GPP και LTE θα αγγίζει το 96%.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τον Ιούνιο του 2021, 1,97 δισεκατομμύρια άνθρωποι, ή το 25% του παγκόσμιου πληθυσμού, είχαν πρόσβαση σε κάλυψη δικτύου 5G. Το 2023, το 2024 και το 2025, η κάλυψη του δικτύου 5G αναμένεται να αντιπροσωπεύει το 39%, το 46% και το 53% του παγκόσμιου πληθυσμού, αντίστοιχα.

Η προβλεπόμενη ανάπτυξη της τεχνολογίας 5G αναμένεται να επιταχυνθεί από τα ίδια της τα πλεονεκτήματα σε σχέση με δίκτυα παλαιότερης γενιάς. Η τεχνολογία διαφέρει από τις προκατόχους της, όπως το 4G, καθώς μπορεί να τροφοδοτήσει το Διαδίκτυο των Πραγμάτων (IoT), παίζοντας βασικό ρόλο σε αυτόνομα αυτοκίνητα, drones και εικονική πραγματικότητα. Προσφέρει πολλά παραπάνω από απλή σύνδεση σε mobile συσκευές, και γι’ αυτό η ανάπτυξη και η υιοθέτησή της είναι κρίσιμη για την περαιτέρω ανάπτυξη καινοτόμων τεχνολογιών.

Η υιοθέτηση βέβαια μπορεί να συναντήσει εμπόδια στον δρόμο της όπως τα υψηλά κόστη και η περιορισμένη πρόσβαση σε κάποιες περιοχές. Τα εμπόδια αυτά δεν αναμένονται ανασταλτικά για την πορεία της.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις