Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η σουηδική Checkin.com εξαγοράζει την εσθονική GetID έναντι 8,1 εκατ. ευρώ

Η ενίσχυση του διαθέσιμου λογισμικού του οργανισμού πρόκειται να μεταβάλλει τον τρόπο ταυτοποίησης των ταξιδιωτών, βελτιώνοντας την ασφάλεια τους.

Η Checkin.com, σουηδική εταιρεία τεχνολογίας που αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο κάνουν check-in οι άνθρωποι παγκοσμίως σε υπηρεσίες στο διαδίκτυο,  σύναψε συμφωνία για την απόκτηση όλων των μετοχών της εσθονικής νεοφυούς επιχείρησης GetID.

Η Checkin.com ιδρύθηκε το 2017 και αυτή η εξαγορά αποτελεί το πρώτο βήμα επέκτασης της εταιρείας σε τομείς που ενισχύουν το ήδη κορυφαίο SaaS-λογισμικό της για check-ins, που ταυτοποιεί τους χρήστες μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα πάντα σύμφωνα με τους κανονισμούς προστασίας των προσωπικών δεδομένων. H εξαγορά άγγιξε τα 8,1 εκατ. ευρώ.

Μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς, όλο το βασικό προσωπικό και οι μέτοχοι της GetID θα κατέχουν περίπου το 3,2% των μετοχών της Checkin.com, οι οποίες εκδίδονται στο πλαίσιο της συναλλαγής. Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της  GetID, Ντμίτρι Λάους, θα συνεχίσει να αποτελεί μέλος της ομάδας.

Η GetID ιδρύθηκε το 2019 και μέχρι στιγμής έχει ετήσια κέρδη περίπου 500 χιλ. ευρώ. Πάνω από το 80% των εσόδων της εξασφαλίζεται με συμβάσεις που υπερβαίνουν τους 12 μήνες, ενώ διαθέτει μια ομάδα περίπου 25 ατόμων με βάση το Ταλίν. Με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης, η οποία συμβάλλει στην επαλήθευση των εγγράφων και την αντιστοίχιση των προσώπων με αυτά, η εταιρεία ταυτοποιεί πάνω από 900 διαβατήρια και τύπους εγγράφων σε περισσότερες από 190 χώρες, δημιουργώντας πραγματικά μια παγκόσμια υπηρεσία ταυτοποίησης.

Ο Kristoffer Cassel, διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής του ομίλου Checkin.com, σημείωσε ότι η GetID είναι μια ταχέως αναπτυσσόμενη τεχνολογική εταιρεία με ένα εργασιακό δυναμικό που σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα ανέπτυξε ένα καινοτόμο και κορυφαίο λογισμικό, βασισμένο στην τεχνητή νοημοσύνη που επιτρέπει την αναγνώριση της φωτογραφίας, αντιστοιχώντας τα πρόσωπα με τα έγγραφα. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η τεχνολογία που έχουν στην κατοχή τους σε επίπεδο προϊόντων, βρίσκεται πολύ πιο μπροστά από τους ανταγωνιστές τους.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις