Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Νέο fund 109,6 εκατ. ευρώ για επενδύσεις σε ιδρυτές Fintech B2B επιχειρήσεων

Το ταμείο θα υποστηρίζει πλήρως με ετήσιο προϋπολογισμό κεφαλαίων τις επιχειρήσεις και τους ιδρυτές τους σε ένα ανταγωνιστικό πλαίσιο χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.

Η Element Ventures, μία από τις κορυφαίες ευρωπαϊκές εταιρείες επιχειρηματικών κεφαλαίων, ανακοίνωσε σήμερα τη δημιουργία ενός ταμείου ύψους περίπου 109,6 εκατ. ευρώ που θα επενδύει στους ανθρώπους που δημιουργούν τις επιχειρήσεις του μέλλοντος στο χώρο των χρηματοοικονομικών τεχνολογιών.

Η Element Ventures ιδρύθηκε από τον Steve Gibson και τον Michael McFadgen, έχει περισσότερα από 30 χρόνια εμπειρίας στον χώρο και υποστηρίζεται ένα δίκτυο που αποτελείται από τουλάχιστον 30 ιδρυτές και στελέχη παγκόσμιας κλάσης, οι οποίοι προέρχονται από όλο τον χρηματοπιστωτικό χώρο.

Στους επενδυτές περιλαμβάνονται 30 ιδρυτές αντίστοιχων εταιρειών και οικονομικοί ηγέτες, μεταξύ των οποίων ο Lord Spencer (ιδρυτής της ICAP/NEX Group), ο Laurent Useldinger (ιδρυτής της ULlink), ο Cris Conde (πρώην διευθύνων σύμβουλος της SunGard), ο Marc Murphy (ιδρυτής της Fenergo), Hamilton Matthews (πρώην διευθύνων σύμβουλος της Acuris), Pierre Naude (συνιδρυτής της nCino), Neil Eckert (ιδρυτής της Brit Insurance), Brendan Woods (ιδρυτής της Autoentry), David Rutter (ιδρυτής της R3), Christian Nentwich (ιδρυτής της Duco), και Anna Ewing (πρώην CIO της Nasdaq).

Η Element επικεντρώνεται σε μια επενδυτική στρατηγική υψηλής αξιοπιστίας, χρηματοδοτώντας ένα μικρό αριθμό εταιρειών κάθε χρόνο, ώστε να διασφαλίζει ότι μπορεί να παρέχει πλήρη υποστήριξη στις εταιρείες. Συνολικά, το χαρτοφυλάκιό της περιλαμβάνει περίπου 15 εταιρείες  σε τομείς όπως οι πληρωμές, η ασφαλιστική τεχνολογία, η διαχείριση περιουσιακών στοιχείων και οι χρηματοοικονομικές υποδομές.

Μέχρι στιγμής, έχει υποστηρίξει εταιρείες fintech B2B στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη, όπως η Hepster, μια ενσωματωμένη πλατφόρμα ασφάλισης, η Billhop, το δίκτυο πληρωμών B2B, η Coincover, η υπηρεσία ανάκτησης κρυπτονομισμάτων, και η Minna,  πλατφόρμα διαχείρισης συνδρομών, η οποία συνεργάζεται με την Lloyds Banking Group, τη Swedbank και την ING.

Το νέο της fund είναι ειδικά προσαρμοσμένο στις ανάγκες του κλάδου B2B fintech, κατανοώντας τις δυνατότητες και τις προκλήσεις που τον χαρακτηρίζουν σε παγκόσμιο επίπεδο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις