Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Αυτοί είναι οι κλάδοι με τη μεγαλύτερη αύξηση σε remote θέσεις εργασίας

Από τον Μάρτιο του 2020, όταν η πανδημία άρχισε να γίνεται αισθητή σε όλον τον κόσμο, δεκάδες χιλιάδες εταιρείες πέρασαν σταδιακά σε καθεστώς τηλεργασίας ενώ παράλληλα συνέχισαν το επιχειρηματικό τους πλάνο, προσλαμβάνοντας σε πολλές περιπτώσεις επιπλέον προσωπικό.

Σήμερα, παραπάνω από ένα χρόνο μετά, το σκηνικό είναι σε γενικές γραμμές το ίδιο, ωστόσο τα δεδομένα είναι πλέον αρκετά ώστε να δούμε ποιοι ήταν οι τομείς που παρουσίασαν τη μεγαλύτερη αύξηση σε νέες θέσεις εξ αποστάσεως εργασίας.

Έρευνα του Ladders, μιας ιστοσελίδας εύρεσης εργασίας με έδρα τη Νέα Υόρκη, δείχνει ότι όσον αφορά τις ΗΠΑ, ο τομέας που βρέθηκε στην κορυφή ήταν αυτός των media, του μάρκετινγκ και του design, ο οποίος παρουσίασε αύξηση 974% σε remote θέσεις εργασίας, πληρώνοντας μάλιστα εξαψήφιους μισθούς (σε ετήσια βάση).

Ο τομέας του Project και Program Management είναι ο αμέσως επόμενος στη σειρά, με αύξηση 901%, ενώ ακολουθεί ο κλάδος λογιστικής και χρηματοοικονομικών με αύξηση 750%. Πιο κάτω είναι ο τομέας διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού και νομικών υπηρεσιών, οι θέσεις στον οποίο αυξήθηκαν κατά 546%, της τεχνολογίας που παρουσίασε αύξηση 521% και των κατασκευών που κατέγραψε άνοδο 410%.

Συνολικά, η διαθεσιμότητα εξ αποστάσεως θέσεων εργασίας (και μάλιστα καλά αμειβόμενων) αυξήθηκε συνολικά πάνω από 1000% από τον Μάρτιο του 2020, όπου υπήρχαν μόλις 7.000 διαθέσιμα πόστα remote εργασίας. Σημειώνεται ότι τα νούμερα αυτά αφορούν τη Βόρειο Αμερική στην οποία πραγματοποιήθηκε και η έρευνα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις