Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ποιες μετοχές τεχνητής νοημοσύνης προτείνουν οι αναλυτές

Οι 20 μετοχές που μπορούν να επωφεληθούν από το ενδιαφέρον των επενδυτών για τις AI τεχνολογίες

Ως τη νέα ηλεκτρική ενέργεια χαρακτήρισαν οι στρατηγικοί αναλυτές της Bank of America σε σημείωμά τους προς τους πελάτες την τεχνητή νοημοσύνη, ενώ πρόσθεσαν πώς βρισκόμαστε σε μια καθοριστική στιγμή, όπως το διαδίκτυο τη δεκαετία του ’90- όπου η τεχνητή νοημοσύνη (AI) κινείται προς τη μαζική υιοθέτηση». Μάλιστα, αναφερόμενοι στο ChatGPT, τόνισαν χαρακτηριστικά πως έχει εμπνεύσει μια «στιγμή iPhone για την τεχνητή νοημοσύνη».

Οι αναλυτές της BofA παρουσίασαν τις 20 μετοχές που σύμφωνα με αυτούς μπορούν να επωφεληθούν από το έντονο ενδιαφέρον των επενδυτών για την τεχνητή νοημοσύνη, καθώς πολλές εταιρείες πλέον ψάχνουν τρόπους να κεφαλαιοποιήσουν τη δημοφιλία του ChatGPT.

Σύμφωνα με την τράπεζα «οι ημιαγωγοί, το hardware και ο εξοπλισμός τσιπ είναι πιθανό να ωφεληθούν επειδή η εκπαίδευση και η λειτουργία μεγάλων γλωσσικών μοντέλων όπως το ChatGPT απαιτεί σημαντική υπολογιστική ισχύ. Επιπλέον, η ανάλυση λογισμικού cloud είναι επίσης κερδισμένη από την αύξηση του όγκου δεδομένων μαζί με την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, αφού οι ψηφιακές απειλές εξελίσσονται».

Οι κορυφαίες επιλογές

Η κορυφαία μετοχή που προτείνουν οι αναλυτές της BofA είναι αυτή της Microsoft, μέτοχος της μητρικής του ChatGPT, OpenAI, για την οποία θέτουν τιμή-στόχο τα 300 δολάρια, υποδεικνύοντας άνοδο 20%.

Στη συνέχεια οι υπεύθυνοι στρατηγικής της τράπεζας συνιστούν αγορά για την Alphabet, μητρική της Google, τη Meta, αλλά και για την Baidu.

Συγχρόνως, συνιστούν την αγορά των μετοχών των Adobe, Arista Networks, Nvidia, Palantir και Shutterstock ως εταιρείες που παρέχουν βασική τεχνολογία για την τεχνητή νοημοσύνη ή που χρησιμοποιούν ήδη την τεχνολογία σε διαφορετικές τελικές περιπτώσεις.

Όσον αφορά την Apple η τράπεζα θεωρεί ότι θα μπορούσε να λάβει δισεκατομμύρια δολάρια επιπλέον σε ετήσια τέλη αδειοδότησης μηχανών αναζήτησης εάν κατάφερνε να εξελίξει την προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης στις συσκευές της.

Τέλος, η τράπεζα δίνει σύσταση αγοράς και για τις μετοχές των ασιατικών εταιρειών τεχνολογίας Advantest, AIChip, Appier Group, Hoya, NICE, Qi An Xin, Taiwan Semiconductor, όπως και για αυτές της γερμανικής εταιρείας λογισμικού SAP, της ολλανδικής ASML και της βρετανικής RELX.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις