Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Στα άκρα η κόντρα ΗΠΑ-TikTok: Απειλές για πλήρη απαγόρευση

Οι ΗΠΑ απειλούν τους Κινέζους ιδιοκτήτες της πλατφόρμας με απαγόρευση εάν δεν πουλήσουν τις μετοχές τους

Η αμερικανική κυβέρνηση ζήτησε από την κινεζική ByteDance, την ιδιοκτήτρια του TikTok, να πουλήσει μέρος των μετοχών που έχει στην πλατφόρμα, διαφορετικά το TikTok θα απαγορευτεί στις ΗΠΑ.

Πρόκειται για την πιο δραματική εξέλιξη σε μια σειρά μέτρων που έχουν λάβει τον τελευταίο καιρό Αμερικανοί αξιωματούχοι και βουλευτές, οι οποίοι ανησυχούν ότι το TikTok θα δώσει στοιχεία για τους Αμερικανούς χρήστες της εφαρμογής στην κινεζική κυβέρνηση. Η εφαρμογή έχει περισσότερους από 100 εκατ. χρήστες στις ΗΠΑ.

Είναι επίσης και η πρώτη φορά που επί προεδρίας Τζο Μπάιντεν το TikTok απειλείται με αποκλεισμό στις ΗΠΑ. Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε επίσης προσπαθήσει να απαγορεύσει την εφαρμογή το 2020, όμως την κίνησή του εμπόδισαν αμερικανικά δικαστήρια.

Η Μπρουκ Ομπεργουέτερ, εκπρόσωπος του TikTok, δήλωσε ότι η εταιρεία πρόσφατα ενημερώθηκε από την επιτροπή Ξένων Επενδύσεων στις ΗΠΑ (CFIUS) ότι οι Κινέζοι ιδιοκτήτες της εφαρμογής πρέπει να πουλήσουν τις μετοχές τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως την ερχόμενη εβδομάδα, ο CEO της TikTok, Σου Ζι Τσιού, θα καταθέσει στο Κογκρέσο των ΗΠΑ για τη λειτουργία της πλατφόρμας. Μέχρι στιγμής δεν είναι ξεκάθαρο εάν η κινεζική κυβέρνηση θα εγκρίνει την αποεπένδυση από την TikTok.

Ο Λευκός Οίκος έχει ήδη απαγορεύσει στους εργαζόμενους σε ομοσπονδιακές υπηρεσίες να έχουν την εφαρμογή στα κινητά τους τηλέφωνα. Αντίστοιχα βήματα έχουν λάβει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η κυβέρνηση του Καναδά για τους δικούς τους υπαλλήλους.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις