Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

GPT-4: Το νέο “ChatGPT” πήρε δίπλωμα δικηγόρου

Το GPT-4 όχι μόνο κατάφερε να περάσει τις εξετάσεις για την άδεια άσκησης επαγγέλματος δικηγόρου, αλλά η βαθμολογία που σημείωσε βρίσκεται στο 10% των κορυφαίων επιδόσεων

Άδεια άσκησης επαγγέλματος δικηγόρου κατάφερε να πάρει το GPT-4, η νέα έκδοση του γλωσσικού μοντέλου στο οποίο βασίζεται το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης ChatGPT. Πιο συγκεκριμένα, το AI εργαλείο πέτυχε βαθμολογία 297 σε προσομοίωση διαγωνίσματος που οργάνωσαν δύο καθηγητές Νομικής μαζί με δύο στελέχη της εταιρείας νομικής τεχνολογίας Casetest.

Το GPT-4 όχι μόνο κατάφερε να περάσει τις εξετάσεις, αλλά η βαθμολογία που σημείωσε βρίσκεται στο 10% των κορυφαίων επιδόσεων.

Οι υποψήφιοι για την άδεια άσκησης επαγγέλματος δικηγόρου εξετάζονται πάνω στις γνώσεις τους στο Δίκαιο και τον νομικό συλλογισμό μέσω διαγωνισμάτων που προσομοιώνουν νομικές εργασίες, δοκίμια και τεστ πολλαπλών επιλογών.

Tα μοντέλα GPT, τα οποία έχει δημιουργήσει η OpenAI, στην ουσία είναι αλγόριθμοι τεχνητής νοημοσύνης που εκπαιδεύτηκαν με δεδομένα από το Διαδίκτυο για να απαντούν ερωτήματα διατυπωμένα σε φυσική γλώσσα.

Εκτός από κείμενα, τα μοντέλα GPT μπορούν να γράφουν θεατρικά έργα, μουσική, ακόμα και προγράμματα υπολογιστή σύμφωνα με τις οδηγίες του χρήστη.

Πριν από περίπου δύο μήνες, το ChatGPT, το οποίο βασίζεται στο προηγούμενο μοντέλο GPT-3.5, είχε υποβληθεί στις ίδιες νομικές εξετάσεις. Τότε, το σύστημα είχε περάσει μετά βίας τη βάση, κάτι το οποίο δείχνει τους γοργούς ρυθμούς με τους οποίους εξελίσσεται η τεχνολογία.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις