Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Virgin Orbit: Τίτλοι τέλους για τη διαστημική εταιρεία του Ρίτσαρντ Μπράνσον

Η εταιρεία εκτόξευσης πυραύλων κήρυξε χρεοκοπία βάσει του Κεφαλαίου 11 της αμερικανικής πτωχευτικής νομοθεσίας

Ένα ισχυρό πλήγμα δέχτηκε σήμερα η βρετανική αεροδιαστημική βιομηχανία, καθώς η εταιρεία πυραύλων του δισεκατομμυριούχου Ρίτσαρντ Μπράνσον χρεοκόπησε. Πιο συγκεκριμένα, η Virgin Orbit Holdings κήρυξε χρεοκοπία βάσει του Κεφαλαίου 11 της αμερικανικής πτωχευτικής νομοθεσίας, καθώς απέτυχε να εξασφαλίσει τη μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση που χρειαζόταν ώστε να ανακάμψει από την αποτυχία της εκτόξευσης ενός πυραύλου τον Ιανουάριο.

Η εταιρεία, η οποία έχει την έδρα της στο Λονγκ Μπιτς της Καλιφόρνιας, υπέβαλε αίτημα χρεοκοπίας στο αμερικανικό Πτωχευτικό Δικαστήριο της Περιφέρειας του Ντέλαγουερ επιδιώκοντας να πουλήσει τα περιουσιακά στοιχεία της, αφού ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα την απόλυση του 85% των 750 εργαζομένων της.

Στο αίτημά της, η εταιρεία καταγράφει περιουσιακά στοιχεία και υποχρεώσεις μεταξύ 100 εκατομμυρίων δολαρίων και 500 εκατομμυρίων δολαρίων.

«Ενώ έχουμε καταβάλει μεγάλες προσπάθειες για να αντιμετωπίσουμε την οικονομική μας κατάσταση και να εξασφαλίσουμε πρόσθετη χρηματοδότηση, πρέπει τελικά να κάνουμε ό,τι είναι καλύτερο για την επιχείρηση», δήλωσε ο Νταν Χαρτ, διευθύνων σύμβουλος της Virgin Orbit.

«Πιστεύουμε ότι η τεχνολογία εκτόξευσης αιχμής που έχει δημιουργήσει αυτή η ομάδα θα έχει μεγάλη απήχηση στους αγοραστές καθώς συνεχίζουμε τη διαδικασία πώλησης της εταιρείας. Σε αυτό το στάδιο, πιστεύουμε ότι η διαδικασία του Κεφαλαίου 11 αποτελεί την καλύτερη πορεία προς τα εμπρός για τον εντοπισμό και την οριστικοποίηση μιας αποτελεσματικής και μεγιστοποιημένης σε αξία πώλησης», συμπλήρωσε ο Χαρτ.

O σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον ίδρυσε την Virgin Orbit το 2017 με στόχο να γίνει μια μεγάλη διαστημική δύναμη, ωστόσο οι φιλοδοξίες του δεν τελεσφόρησαν.

Οι διαστημικές ελπίδες του Ρίτσαρντ Μπράνσον στηρίζονται τώρα αποκλειστικά και μόνο στην Virgin Galactic, η οποία έχει ως στόχο να στείλει τουρίστες στο διάστημα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις