Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Google: «Καμπάνα» 32 δισ. δολαρίων από τη Νότια Κορέα

Ο τεχνολογικός κολοσσός τιμωρήθηκε επειδή απέκλεισε την κυκλοφορία βιντεοπαιχνιδιών για κινητά στην πλατφόρμα ενός ανταγωνιστή της

Πρόστιμο ύψους 42,1 δισεκατομμυρίων γουόν (31,88 εκατομμυρίων δολαρίων) επέβαλε η αντιμονοπωλιακή ρυθμιστική αρχή της Νότιας Κορέας στην Google, θυγατρική της Alphabet, επειδή απέκλεισε την κυκλοφορία βιντεοπαιχνιδιών για κινητά στην πλατφόρμα ενός ανταγωνιστή της.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Επιτροπής Δίκαιου Εμπορίου της Κορέας (KFTC), η Google έβλαψε τα έσοδα και την αξία της τοπικής πλατφόρμας εφαρμογών One Store, απαιτώντας από τους κατασκευαστές βιντεοπαιχνιδιών να κυκλοφορήσουν τους τίτλους τους αποκλειστικά στο Google Play με αντάλλαγμα την παροχή προώθησης εντός της εφαρμογής μεταξύ Ιουνίου 2016 και Απριλίου 2018.

Σύμφωνα με την αντιμονοπωλιακή ρυθμιστική αρχή οι κατασκευαστές παιχνιδιών που επηρεάστηκαν από τη δράση της Google περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την Netmarble, την Nexon και την NCSOFT.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η KFTC «τιμωρεί» την Google. Το 2021 η αντιμονοπωλιακή ρυθμιστική αρχή είχε επιβάλει πρόστιμο άνω των 200 δισεκατομμυρίων γουόν στον τεχνολογικό κολοσσό για τον αποκλεισμό προσαρμοσμένων εκδόσεων του λειτουργικού της συστήματος Android.

Τι απαντά η Google

Με τη σειρά της η Google δήλωσε ότι θα επανεξετάσει την τελική απόφαση της KFTC προκειμένου να αξιολογήσει τα επόμενα βήματά της.

«Η Google επενδύει σημαντικά στην επιτυχία των προγραμματιστών και με σεβασμό διαφωνούμε με τα συμπεράσματα της KFTC», δήλωσε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος της εταιρείας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις