Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Startup τεχνητής νοημοσύνης σχεδιάζει να ιδρύσει ο Ίλον Μασκ

Ο μεγιστάνας θέλει να δημιουργήσει έναν ισχυρό αντίπαλο για την OpenAI

Μια νέα Startup τεχνητής νοημοσύνης σχεδιάζει να ιδρύσει ο Ίλον Μασκ με στόχο να ανταγωνιστεί την κατασκευάστρια του ChatGPT, OpenAI.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times ο μεγιστάνας έχει ήδη αρχίσει να δημιουργεί μια ομάδα ερευνητών και μηχανικών για να υλοποιήσει το εγχείρημά του. Συγχρόνως, βρίσκεται σε συζητήσεις με αρκετούς επενδυτές στη SρaceX και την Tesla, έτσι ώστε να μπορέσει να αντλήσει κεφάλαια για το νέο του project.

Οι Financial Times επισημαίνουν ότι ο Μασκ έχει εξασφαλίσει χιλιάδες τσιπ υψηλών προδιαγραφών από την Nvidia, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα μεγάλο γλωσσικό μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης παρόμοιο με το ChatGPT.

Την ίδια ώρα, ο επιχειρηματίας έχει ήδη αρχίσει να προσλαμβάνει μηχανικούς από κορυφαία εργαστήρια τεχνητής νοημοσύνης, συμπεριλαμβανομένου της DeepMind, καθώς αυτό που θέλει είναι να δημιουργήσει έναν ισχυρό αντίπαλο για την OpenAI. Μέχρι στιγμής, έχει καταφέρει να συμπεριλάβει στο ενεργητικό του τον Ιγκόρ Μπαμπούσκιν, πρώην κορυφαίο στέλεχος της DeepMind.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ίλον Μασκ υπήρξε ένας από τους ιδρυτές της OpenAI, ωστόσο αποχώρησε από το διοικητικό συμβούλιο το 2018 και πλέον δεν κατέχει μετοχές στην εταιρεία. Ερωτηθείς για την απόφαση αυτή ο ίδιος είχε εξηγήσει ότι η εταιρεία «αρχικά δημιουργήθηκε ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός. Τώρα είναι και για το κέρδος. Δεν έχω μερίδιο στο OpenAI, ούτε είμαι στο διοικητικό συμβούλιο, ούτε το ελέγχω με οποιονδήποτε τρόπο».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις