Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Tesla: Έρχονται κι άλλες μειώσεις τιμών!

Είναι η έκτη φορά που η αυτοκινητοβιομηχανία ρίχνει τις τιμές της φέτος

Σε νέες μειώσεις τιμών αναμένεται να προχωρήσει η Tesla στις ΗΠΑ, στα μοντέλα Model Y και Model 3. Είναι η έκτη φορά που η αυτοκινητοβιομηχανία ρίχνει τις τιμές της φέτος. Ωστόσο, η κίνηση αυτή δείχνει την πρόθεση της εταιρείας να θυσιάσει μέρος της κερδοφορίας της μπροστά στα αυξανόμενα επιτόκια που μπορεί να μειώσουν την καταναλωτική ζήτηση.

Πιο αναλυτικά, η Tesla, η οποία αναμένεται να ανακοινώσει τα αποτελέσματα του τριμήνου Ιανουαρίου-Μαρτίου σήμερα, μείωσε τις τιμές στις εκδόσεις μεγάλης εμβέλειας και υψηλής απόδοσης Model 3 κατά 3.000 δολάρια το καθένα και στην έκδοση του πισωκίνητου Model 3 κατά 2.000 δολάρια, στα 39.990 δολάρια.

Η αυτοκινητοβιομηχανία μέχρι στιγμής έχει μειώσει τις τιμές στη βασική έκδοση Model 3 κατά 11% και στη βασική έκδοση Model Y κατά 20%.

Από την άλλη, οι μειώσεις των τιμών έχουν εγείρει ανησυχίες σχετικά με τα περιθώρια κέρδους της εταιρείας. Ειδικότερα, παρά το γεγονός ότι η Tesla αναμένεται να ανακοινώσει αύξηση 24,2% σε ετήσια βάση στα έσοδα του πρώτου τριμήνου, φθάνοντας τα 23,29 δισ. δολάρια, η μέση εκτίμηση των αναλυτών για τα κέρδη έχει μειωθεί κατά περίπου 2,4% τους τελευταίους τρεις μήνες.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις