Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

3+1 πράγματα που δεν γνώριζες για το Elevate Greece και θα ήθελες (;) να ξέρεις

Περιμένοντας το… ουίσκι της ελληνικής επιχειρηματικότητας να ωριμάσει

Αν πιστεύετε ότι στην Ελληνική Startup Σκηνή και μέσω του Elevate Greece έχουν αλλάξει όλα στην επιχειρηματικότητα της χώρας, μάλλον δεν είστε Startup.

Δυό μέτρα και δυό… σταρτά

Γνωρίζατε ότι αν εξετάζουμε δύο εταιρείες που κάνουν (αποδεδειγμένα) ακριβώς το ίδιο, περνάει μόνο η μία και η άλλη που βρίσκεται ακριβώς στον ίδιο χώρο δραστηριοποίησης, απορρίπτεται ως μη… Scalable; Και θέμα ένστασης δεν παίζει.

Στείλε ξανά την αίτησή σου και περίμενε γιατί ο άλλος αξιολογητής μπορεί να θεωρήσει κάτι άλλο. Startup άλλωστε, είναι κάτι υποκειμενικό. Αλλιώς, γιατί να χρειάζεται να μπει αξιολογητής;

Περιμένοντας το… ουίσκι της ελληνικής επιχειρηματικότητας να ωριμάσει

Το καλό πράγμα αργεί να γίνει. Ας υποθέσουμε τώρα ότι ο κύκλος υποβολής αιτήσεων για το Μητρώο έληξε στις 31 Μαρτίου (1st call/2023). Και έχει ανατεθεί η αξιολόγηση της αίτησής σου στον πρώτο αξιολογητή, ας πούμε στις 4 Απριλίου. Ε, λοιπόν μπορεί να φτάσει 19 του Απρίλη και να μην έχει αποδεχθεί καν το αίτημα, πόσω μάλλον να αναγνώσει την αίτησή σου!

Όμως, μη βιάζεσαι! Αν δεν πιάσει μήνας, μην αγχωθείς! Μπορεί να μην έχει κέφια ο συγκεκριμένος αξιολογητής, το ρισκάρεις; Περίμενε, λοιπόν, να το αξιολογήσει και μετά… Πάμε για τον δεύτερο αξιολογητή. Ας ελπίσουμε αυτός να έχει κέφια γιατί μετά ακολουθεί και ο τρίτος.

Ε, και κάπως έτσι, έπιασε καλοκαίρι, Ιούλιος, δεν μας λυπάσαι; Αύγουστος, τα μπάνια του λαού και του αξιολογητού, τα λέμε από Σεπτέμβριο μαζί με τον αγιασμό!

Η σωστή Startup στο… Beta φαίνεται

Τρία χρόνια μετά το επίσημο λανσάρισμά της, η πλατφόρμα του Elevate Greece είναι ακόμη σε beta mode, κάτι που αποτελεί έναν εύσχημο τρόπο δικαιολόγησης αστοχιών, παραλείψεων, λαθών και καθυστερήσεων. Αντιγράφω από άρθρο στο Διαδίκτυο: «Η πλατφόρμα δίνει τη δυνατότητα σε δημόσιους και ιδιωτικούς οργανισμούς να δημιουργήσουν ένα ψηφιακό οικοσύστημα στο οποίο η υποβολή, αξιολόγηση και παρακολούθηση προτάσεων αυτοματοποιείται πλήρως». Και πώς, με τέτοιες περγαμηνές και εμπειρία, η πλατφόρμα της ελληνικής επιχειρηματικής σκηνής, παραμένει σε beta mode 3 χρόνια μετά την επίσημη έναρξή της; Εχοντας πλέον από την αρχή του χρόνου μετατραπεί σε επιχείρηση του Δημοσίου;

Ξανααντιγράφω από Δ.Τ.: “Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας δήλωσε τα εξής: «Σήμερα, το Elevate Greece μετεξελίσσεται και από πλατφόρμα, μετατρέπεται σε επιχείρηση του δημοσίου. Ένα απαραίτητο βήμα ώστε η Πολιτεία να παρέχει ακόμα περισσότερα κίνητρα και ευκαιρίες σε Έλληνες επιστήμονες και ταλαντούχους επιχειρηματίες του οικοσυστήματος καινοτομίας ώστε να μπορούν να είναι διεθνώς ανταγωνιστικοί από την Ελλάδα». Επιχείρηση του Δημοσίου σε beta mode…

Bonus: H καινοτομία στα καλύτερά της!

Μία παγκόσμια… καινοτομία εισάγει η Γενική Γραμματεία Ερευνας και Καινοτομίας στα ιντερνετικά δεδομένα: Εχει διατηρήσει άθικτη την παλιά της ιστοσελίδα (http://www.gsrt.gr/) ενώ μας καλεί να επισκεφθούμε τη νέα της ιστοσελίδα (https://gsri.gov.gr/) και τούμπαλιν χωρίς να κάνει τον κόπο να «μεταβεί» (website migration) οριστικά στην επίσημη ιστοσελίδα της, διατηρώντας 2 website, διπλό χώρο στο server και 2 domains ενεργά.

Ποιος είπε ότι πρέπει να πετάμε τον παλιό τηλεφωνικό κατάλογο όταν βγαίνει ο καινούριος;

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις