Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η «άγνωστη» Mediastalker που είναι «γνωστή» σε ΗΠΑ, Ισραήλ και Δ. Ευρώπη!

Το Mediastalker θεωρείται από τους ειδικούς της αγοράς ως ένα αποτελεσματικό αντίδοτο έναντι της πειρατείας, αποτελώντας έναν εικονικό πράκτορα που λειτουργεί με τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης (AI) και μηχανικής εκμάθησης (Machine Learning - ML)

Σταθερά, μεθοδικά και κυρίως αθόρυβα, η startup Mediastalker έχει πετύχει να αφήσει ένα σημαντικό αποτύπωμα στον τομέα της κυβερνοασφάλειας, ειδικευόμενη στη διαχείριση ψηφιακών δικαιωμάτων στον τομέα των οπτικοακουστικών μέσων.

Μάλιστα, είναι ενδεικτικό πως οι πελάτες της ξεφεύγουν από τα «στενά» σύνορα της πατρίδας μας, επεκτεινόμενοι στις ΗΠΑ, το Ισραήλ και την προηγμένη Δυτική Ευρώπη. Δείγμα της λειτουργικότητας, της αποτελεσματικότητας και της σε βάθος γνώσης της στο αντικείμενο, που έχει πείσει κορυφαίους παραγωγούς περιεχομένου, τηλεοπτικούς σταθμούς και streaming πλατφόρμες σε διεθνές επίπεδο να εμπιστευτούν τις εξειδικευμένες λύσεις της Mediastalker. Μάλιστα, το γεγονός ότι πελάτες προερχόμενοι -πρωτίστως- από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ επιλέγουν συνειδητά μια ελληνική startup προκειμένου να διασφαλίσουν το πολύτιμο περιεχόμενό τους, αποτελεί τίτλο τιμής και συνάμα απόδειξη για την αξία της Mediastalker.

Η τελευταία, παρέχει καινοτόμο περιεχόμενο και προστασία απορρήτου, υπηρεσίες κατά της πειρατείας και ροές προστιθέμενης αξίας, με βάση την plug and play τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης που αναπτύσσει.

Τελευταία, έχει ξεκινήσει συνεργασία σε μια σειρά από project της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ), σε μια προσπάθεια περαιτέρω ενίσχυσης της προσπάθειας που καταβάλει η Επιτροπή προκειμένου να καταπολεμήσει εμπράκτως και αποτελεσματικά τα παράνομα διαδικτυακά portals που προωθούν τον τζόγο.

Το Mediastalker θεωρείται από τους ειδικούς της αγοράς ως ένα αποτελεσματικό αντίδοτο έναντι της πειρατείας, αποτελώντας έναν εικονικό πράκτορα που λειτουργεί με τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης (AI) και μηχανικής εκμάθησης (Machine Learning – ML), που έχουν αναπτυχθεί για την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας του ψηφιακού περιεχομένου στο Διαδίκτυο για λογαριασμό δημιουργών και κατόχων πνευματικών δικαιωμάτων.

Προστατεύει δε, χαρτοφυλάκια πολυμέσων, ζωντανές εκδηλώσεις και εκπομπές, επιμέρους μεταδόσεις, αποκαθιστώντας τη χαμένη τους αξία.

Στην αγορά φημολογείται πως σύντομα θα υπάρξουν σημαντικές εξελίξεις σε σχέση με το μετοχικό κεφάλαιο και την περαιτέρω ενίσχυση της άντλησης κεφαλαίων από μέρους της Mediastalker. Εξάλλου, το γεγονός πως ο αεικίνητος και πολυπράγμων Σπύρος Μάργαρης συμμετέχει ως σύμβουλος και μέτοχος της ελληνικής startup προϊδεάζει για κάτι εντυπωσιακό.

Υπομονή, λοιπόν!

 

Η Κυπριακή Gem Capital «καλοβλέπει» την Ανατ. Ευρώπη 

Η Gem Capital, μια επενδυτική εταιρεία με έντονο Ρωσικό «άρωμα», ελέω του δημιουργού και της διοικητικής της ηγεσίας, που εδρεύει στην Κύπρο προγραμματίζει να χρηματοδοτήσει στούντιο ανάπτυξης παιχνιδιών που λειτουργούν στην Ανατολική Ευρώπη, προχωρώντας -σε βάθος διετίας- σε επενδύσεις συνολικής αξίας 45 εκατομμυρίων ευρώ. Στο επενδυτικό της «στόχαστρο» αναμένεται να βρεθούν startups που βρίσκονται σε pre-seed, seed και πρώτο κύκλο χρηματοδότησης, ενώ το συνολικό ύψος του ποσού που αναμένεται να διαθέτει ανά περίσταση εκτιμάται πως θα κυμαίνεται μεταξύ 1,8 και 4,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως η Gem Capital δεν αποτελεί κάποιο πρόσκαιρο… πυροτέχνημα στην αγορά, καθώς διαθέτει χαρτοφυλάκιο αξίας άνω των 90 εκατομμυρίων ευρώ, γεγονός που την αναδεικνύει ως ένα από τα κορυφαία αμοιβαία κεφάλαια τυχερών παιχνιδιών παγκοσμίως. Μάλιστα, έχει καταφέρει να διαθέτει ένα τα πλέον εκτενή χαρτοφυλάκια επενδύσεων παιχνιδιών στην Κύπρο, την Ανατολική Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή.

 

 

 

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο Startupper Mag#40

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις